Događanja Gastro događanja Gastro izleti Istra Izleti

Wine day Istra – uživajte u vrhunskim vinima i delicijama na Wine Day Istra

Zanima vas što je Wine day Istra i kako izgleda dan otvorenih podruma istarskih vinara? Što sve možete kušati na popularnom Wine Day Istra i zašto je ova manifestacija vrlo popularna među ljubiteljima vina i gastro užitaka? Koja vina iz kojih vinarija možete degustirati i kada se održava ovogodišnji Wine Day Istria?

Wine Day Istra je popularno gastro događanje koje vas vodi na neke od najljepših destinacija u Istri. Uz predivne prizore zelene Istre, svi sudionici moći će uživati u vrhunskim vinima najboljih istarskih vinara. Dan otvorenih vinskih podruma u Istri (Wine day Istra) manifestacija je koja se ne propušta – posebice ako volite vrhunska vina i istarske delicije.

Tražite li odličnu ideju za vikend događanje i izlet u Istru – Wine day Istra fantastična je prilika. Na prekrasnim destinacijama, usred atraktivnih vinograda i uređenih podruma – uživati ćete u svjetski poznatim sortama vrhunskih istarskih vina. U nastavku vam donosimo sve važne informacije o Wine day Istra manifestaciji:

Wine Istra - uživajte u vrhunskim vinima i delicijama na Wine Day Istra
Uživanje u vinogradu u Istri (Photo: Pixabay.com)

Upoznajte prelijepu unutrašnjost Istre

Wine day Istra je idealna prilika za upoznavanje predivne unutrašnjosti Istre. Istra nije samo more, plaže i obala – već puno više od toga. Svako istarsko mjesto nosi svoje čari i svako će vas oduševiti na neki svoj jedinstven način. Posebice se to odnosi na mjesta u unutrašnjosti Istre – čiji fokus nije na moru, već na raznim drugim stvarima.

Kroz Istra Wine Day pruža vam se jedinstvena prilika za upoznavanje prekrasne unutrašnjosti Istre. Popularne istarske vinarije nalaze se na predivnim istarskim brežuljcima koji skrivaju atraktivne vidikovce i očaravajuću prirodu. Svaki korak kroz vinograde, maslinike, podrume i istarske uličice – predivna je priča koja oduševljava.

Wine day Istria održava se na mnogobrojnim lokacijama širom Istre. Radi lakšeg snalaženja i obilaženja istarskih vinarija – istarski je poluotok na Danima vina podijeljen na 6 regija: Sjeverna Istra, Regija Poreč, Središnja Istra, Regija Rovinj, Istočna Istra i Južna Istra. Svaka od regija donosi neke svoje posebnosti i atrakcije – te smo sigurni da ćete uživati upoznavajući Istru kroz vina i vinarije.

Istarska vina Wine day Istra - uživajte u vrhunskim vinima i delicijama na Wine Day Istra
Zabava u istarskim vinarijama (Photo: Pixabay.com)

Uživajte u najboljim istarskim vinima na Wine day Istra

Wine day Istra jedinstvena je manifestacija kroz koju možete upoznati vina i vinarije čitave Istre. Istarska su vina sve popularnija u svijetu, a mnogobrojne vinarije s ponosom nose zlatne medalje s prestižnih svjetskih natjecanja. Samim time, Wine day Istra je idealna prilika da uživate u raznim istarskim vinima – koja obožavaju ljubitelji vina širom svijeta.

Čitava manifestacija zamišljena je kao nastavak na prethodno održano vinarsko događanje Vinistra – na kojem se ocjenjuju najbolja istarska vina. Istarska vinska scena se kroz razne aktivnosti povezuje s ciljem što bolje prepoznatljivosti na svjetskoj razini. Dakako, sve to omogućava vam da se opustite i uživate u odličnim vinima na danu otvorenih vinskih podruma Istre.

Kroz Wine day u Istri imat ćete priliku uživati u nezaboravnom odmoru i uživanju u najboljim istarskim vinima. Vinarije će vam predstaviti svoja najbolja vina, a kroz degustaciju vina ćete samo moći odlučiti što vam se iz ponude najviše sviđa. Uz uvijek popularnu malvaziju i teran, u ponudi će biti i razne druge vinske sorte, ali i određene vrste drugih alkoholnih pića.

Sve o Malvaziji Istarskoj možete saznati ovdje.

Prikaz vinarija uključenih u Wine day Istra 2022 (Photo: Vinistra)

Više od 40 uključenih vinarija za vaše potpuno uživanje

Wine day Istra je vrlo popularno događanja, kako među vinarima, tako i među mnogobrojnim posjetiteljima istarskih vinskih podruma. U prilog tome ide i činjenica da na Danima otvorenih istarskih podruma sudjeluje više od 40 istaknutih istarskih vinara – što pokazuje veliki interes za ovim događanjem.

S obzirom na to da ne postoji neki striktni program obilaska vinarija, na vama je da isplanirate što, kada i kako želite posjetiti. Primjerice, možete odabrati jednu od 6 vinskih regija pa obići sve vinarije u toj regiji. Ili možete primjerice odabrati nekoliko vinarija iz različitih regija pa upoznati širu ponudu istarskog poluotoka.

Uz uključenih više od 40 istarskih vinarija, vaš vinski izlet možete u potpunosti prilagoditi vašim željama. Važno je naglasiti kako je poželjno napraviti najavu svojeg dolaska – prije nego krenete prema određenoj vinariji. Vinarije koje su uključene u Wine day Istra rado će vas ugostiti te vam predstaviti dio svoje vinske i gastro ponude.

Prikaz vinarija uključenih u Wine day Istra 2022 (Photo: Vinistra)

Doživite radost stvaranja vina i vinske ponude

Baš kao što svaka istarska regija ima neke svoje čari, tako i svaka istarska vinarija ima svoje postulate i tradicije proizvodnje vina. Svaka je vinarija jedinstvena i svaka donosi neku raznolikost – koja će vas očarati. Neke se vinarije nalaze na predivnim vidikovcima, neke imaju atraktivne vinske podrume, neke čuvaju vrijedne povijesne tajne, a neke imaju jedinstvene načine pripreme grožđa i vina.

Tijekom posjeta istarskim vinarijama moći ćete osim uživanja u odličnim vinima, saznati i neke posebnosti koje krije svaka od vinarija. Vrijedni vlasnici vinarija i marljivi vinari rado će vam ispričati dio svojih tajni i prikazati vam kako nastaju vrhunska istarska vina.

Obilje zanimljivih priča koje zaokružuju čitavu priču oko kvalitetnih istarskih vina pružiti će vam jedan novi pogled na istarsko vinarstvo. Vjerujemo kako će vam prikazivanje povijesti i procesa nastanka top istarskih vina biti zanimljivo i kako ćete s guštom slušati svaku riječ vrijednih vinara.

Crveno vino Istra
Uživanje u vinu Istra (Photo: Pixabay.com)

Prošećite predivnim vinogradima, podrumima i maslinicima

Istra je regija u kojoj nikada nećete biti žedni i gladni. Istarsko je područje od davnina bilo vrlo povoljno za uzgoj raznih biljaka i životinja – što je rezultiralo fantastičnom gastro ponudom. Danas u Istri nastaju neke od najboljih europskih delicija, a posebno vrijedi izdvojiti svjetski popularan Istarski pršut.

Sve o Istarskom pršutu saznajte ovdje.

Uz vrhunsku gastro ponudu u Istri ćete uvijek pronaći savršen kutak za sebe. Bilo da se radi o predivnom zelenom brežuljku s fantastičnim pogledom ili atraktivnom plažom s prekrasnim plavim morem. Istra donosi nevjerojatan spoj prirodne raznolikosti – koji će vas naprosto očarati i napuniti pozitivnim dojmovima.

Wine day Istra je idealna prilika da prošećete atraktivnim istarskim vinogradima i maslinicima – te uživate u svakom očaravajućem koraku. Prekrasni vidikovci izmamiti će vam osmijeh i sreću, a poželite li ovjekovječiti prekrasne prizore – uvijek možete napraviti pokoji selfie. Osim prekrasne prirode, na Danu istarskih vina moći ćete upoznati i atraktivne istarske podrume – koji skrivaju zanimljive priče i tradiciju.

Uživajte u istarskim vinima i ponesite ponešto doma

Degustacija istarskih vina za mnoge je ljubitelje vina – temeljni čin Wine day manifestacije. Dakako, mnogim se ljubiteljima istarskih vina pruža jedinstvena prilika da kušaju fantastična vina direktno iz bačvi – i tako dožive potpunu punoću aroma, okusa i mirisa.

Kušanje vina u vinskim podrumima jedinstveno je iskustvo koje će posebno oduševiti sve ljubitelje vina i alkoholnih pića. Zaljubljenici u istarska vina moći će degustirati razne vrste vina u raznim vinarija diljem Istre – te tako odgonetnuti koje vino im najbolje odgovara.

Dakako, osim degustiranja u vinarijama, određena vina možete kupiti i ponijeti doma. Ponuda vina varira od vinarije do vinarije, no sigurni smo kako će vas istarski vinari rado opskrbiti vinima koja vam se najviše svide. Ideja čitavog Wine Day-a jest približiti istarska vina širem krugu ljudi – a degustacija i prodaja idealan je smjer za daljnji razvoj kvalitete istarske vinske ponude.

Wine day Istra - uživajte u vrhunskim vinima i delicijama na Wine Day Istra
Wine day Istra (Photo: Pixabay.com)

Wine day Istra 2022 – odmorite od svakodnevice i uživajte u istarskim vinima

Wine day Istra 2022 održava se posljednje nedjelje u svibnju, odnosno 29. svibnja 2022. godine. Manifestacija traje od 10.00 do 19.00 sati i održava se diljem čitave Istre. S više od 40 uključenih vinarija, očekuje vas vrlo bogata vinska ponuda – na čitavom području Istre.

Kroz Wine day možete detaljno upoznati čitavu ponudu najboljih istarskih vina. Mnogobrojni vinari predstaviti će vam svoje vinograde, podrume i atraktivnu ponudu vina. Degustacija vina u većini je vinarija besplatna, no u nekim ćete je vinarijama trebati platiti (što je navedeno krugom na fotografijama iznad).

Tražite li odličan vikend izlet i atraktivno gastro događanje u kojem ćete uživati kroz ispijanje odličnih istarskih vina – Wine day Istra 2022 je odličan izbor. Iznad na fotografijama možete pogledati koje su sve vinarije uključene u projekt. Prije posjeta vinariji obavezno nazovite broj telefona i rezervirajte vaš termin dolaska. Želimo vam puno zabavnih trenutaka i uživanja u predivnoj Istri.

Svakako pogledajte

Pula koncerti 2022 – svi najbolji koncerti u Puli u 2022. godini

admin

Top Pizzeria Vrsar – 8 najpopularnijih pizzeria u Vrsaru s odličnom ponudom pizza

admin

Vinistra 2022 – 8 super razloga za posjetiti Vinistra manifestaciju u Poreču

admin
Please enter an Access Token