Događanja Gastro događanja Rovinj

Weekend Food Festival – 8 zanimljivih činjenica o Weekend Food Festivalu u Rovinju

Što je Weekend Food Festival i kada se održava ovaj zanimljivi festival hrane? Koje su posebnosti Weekend Food Festivala u Rovinju i što sve očekuje posjetitelje? Koliko košta ulaznica za Weekend Food Festival i koje sve gastro poslastice možete kušati tijekom festivala?

Weekend Food Festival je jedinstveni gastro događaj koji će vam pružiti puno više od suvremenog pogleda na gastronomiju. Jedinstveni Festival gastronomije održava se u Rovinju i okuplja neka od najvećih imena domaće i svjetske gastro scene.

Ne treba posebno naglašavati kako vas na Weekend Food Festivalu u Rovinju očekuje obilje vrhunske hrane i pića, s posebnim naglaskom na morske namirnice, koktele i kavu. Tražite li odlično gastro događanje u Istri – svakako posjetite Weekend Food Festival.

U nastavku vam donosimo mnoštvo zanimljivih detalja koji vas očekuju na Weekend Food Festivalu u Rovinju – od gastro ponude, preko sudionika i cijena ulaznica pa sve do zanimljivih partija i masterclassova.

Gastro događanje Istra Food Festival Rovinj hrana pića događaj Istra
Priprema hrane na Weekend Food Festivalu (Photo: Pixabay.com)

Weekend Food Festival – jedinstvena gastro manifestacija u Istri

Iako je Istra nadaleko poznata kao odlična gastro destinacija Hrvatske i Europe, Weekend Food Festival jedinstveno je događanje koje ovdašnju gastronomiju podiže na jednu novu razinu. Posebnost ovog zanimljivog gastro festivala svakako je u tome što na jednom mjestu okuplja neke od najboljih domaćih i svjetskih gastro stručnjaka.

Također, ovaj je festival jedinstven po tome što spaja edukaciju i degustaciju u jednu neslomivu cjelinu kroz koju ćete uživati i učiti o hrani. Weekend Food Festival pruža jedan moderan pogled na gastronomiju, upravo onakav kakav Rovinj čini još prestižnijom i boljom destinacijom za turiste i sve posjetitelje.

Kroz četiri dana Weekend Food Festivala preplitati će se razna događanja, a gosti će moći uživati u mnogbrojnim aktivnostima. Od učenja s najboljim domaćim i svjetskim chefovima, preko isprobavanja novih tehnika i vještina pa sve do degustiranja najboljih jela, koktela, kava, itd. Na Weekend Food Festivalu u Rovinju zaista vas očekuje obilje zabave i gastronomskih užitaka.

Gastro događanje Istra Weekend Food Festival Rovinj hrana pića događaj Istra hrana
Događanje Weekend Food Festival (Photo: Pixabay.com)

Doživite intenzivan gastro svijet kroz priče procesionalaca

Weekend Food Festival će u Rovinju okupiti jedan dio kreme domaćeg i svjetskog kulinarstva. Konkretno, posjetitelji festivala imati će priliku upoznati izvrsne kulinarske majstore koji su svoje živote posvetili gastro svijetu. Na rovinjskom gastro festivalu sudjelovati će više od 50 renomiranih imena iz svijeta kulinarstva i gastronomije.

Sudionici dolaze iz raznih sfera kulinarstva i imaju različite uloge. Primjerice, na Weekend Food Festivalu biti će nekoliko vrhunskih chefova čiji restorani ponosno nose 1, 2 ili čak 3 Michelin zvjezdice (Massimo Bottura, Dabiz Munoz, Rasmus Munk, Ana Roš, Chiara Pavan, itd). Zatim, biti će tu mnoga poznata imena iz svijeta slastičarstva, miksologije i vinarstva, ali i “revolucionari” koji mijenjaju temelje gastronomije – Hrvoje Bujas (prvi robotski restoran Bots & Pots) i Matija Babić (enciklopedija svih svjetskih jela TasteAtlas).

Mnogbrojni vrhunski gosti i predavači pokazati će vam kako izgleda svijet i život iz njihove perspektive. Na taj način moći ćete potanko upoznati što se sve događa “iza kulisa” kulinarskog svijeta i kako gastro svijet funkcionira u pozadini. Dakako, biti će to priče prepune zanimljivih detalja i poučnih zaključaka.

Upoznajte inovacije u svijetu gastronomije, vinarstva, miksologije i kave

Uz priče kroz koje ćete upoznati kako izgleda intenzivan svijet gastronomije, Weekend Food Festival donosi vam i vrlo zanimljive priče i savjete o inovacijama u gastronomiji. Renomirani domaći i svjetski gastro stručnjaci predstaviti će vam mnoštvo zanimljivih i važnih inovacija i noviteta iz svijeta kulinarstva, vinarstva, miksologije i kave.

Na Weekend Food Festival ćete imati priliku upoznati koji trendovi vladaju gastronomskim svijetom. Ujedno, moći ćete upoznati nove načine pripreme hrane, saznati koje se inovativne tehnologije koriste u kulinarstvu i kako se pripremaju moderne kulinarske delicije. Sve to i još puno više očekuje vas u Rovinju na Weekend Food Festival-u.

Predavanja Gastro događanje Istra Weekend Food Festival Rovinj hrana pića događaj Istra
Weekend Food Festival Rovinj (Photo: Pixabay.com)

Stvarajte vrhunske gastro delicije uz vrhunske chefove

Jedna od glavnih prednosti Weekend Food Festivala svakako je prisustvovanje velikog broja iskusnih i odličnih chefova koji spremaju neka od najboljih jela na svijetu. Kvalitetu njihova rada najbolje potvrđuju Michelin zvjezdice koje s ponosom stoje na ulazu u njihove restorane. Najbolji chefovi utkali su sve svoje znanje i principe u pripremu ukusnih jela – a sada će svoje znanje podijeliti s vama.

Weekend Food Festival donosi izuzetno atraktivne masterclasove na kojima ćete imati priliku učiti od najboljih domaćih i stranih chefova. Odlični kulinarski majstori(ce) pokazati će vam koje tehnike i znanja koriste u pripremi izvrsnih kulinarskih delicija. Uz sve to, moći ćete uživati u vizualno-taktilnoj prezentaciji sjajnih recepata, okusa i mirisa.

Miksologija kao jedan od glavnih aduta Weekend Food Festivala

Svijet koktela nikada nije bio zabavniji, svestraniji, zavodljiviji, ali i kompliciraniji. Područje pripreme koktela posljednjih je godina evoluiralo u atraktivan svijet miksologije koji donosi puno puno više od same pripreme koktela. Pripremanje ukusnih osvježavajućih napitaka danas više nije samo proces, nego čitavo iskustvo – koje će vam do detalja biti pojašnjeno na Weekend Food Festivalu.

Weekend Food Festival u Rovinju će okupiti neke od najboljih miksologa ovdašnjeg kraja, koji će vam s guštom predstaviti nove trendove i tehnike koje se koriste u svijetu miksologije. Dakako, uz kvalitetnu prezentaciju pripreme ukusnih osvježavajućih napitaka – moći ćete uživati u zavodljivim bojama, mirisima i okusima koktela.

Gastro događanje Istra Weekend Food Festival Rovinj hrana pića događaj Istra
Bogat izbor kava (Photo: Pixabay.com)

Weekend Food Festival obilježen jedinstvenim kavama

Weekend Food Festival obuhvatiti će mnoga zanimljiva gastro područja, a jedno od atraktivnijih svakako će biti i područje kave. Na ovom rovinjskom gastro festivalu imati ćete prilike upoznati mnogobrojne zanimljive detalje pripreme najboljih kava u Hrvatskoj i Europi.

Mnogobrojni stručnjaci za kave predstaviti će top brendove kava – koje obožavaju znalci diljem svijeta. Kroz Coffee Weekend, kao zasebni mini festival unutar Food festivala, saznat ćete mnogobrojne novosti iz svijeta pripreme kave – kako biste mogli maksimalno uživati u najboljim aromama kave. Biti će ovo jedinstvena prilika da kroz ruke i znanje stručnjaka – upoznate svijet najboljih kava na planetu.

Zabava i glazba na svakom koraku Weekend Food Festivala

Iza projekta Weekend Food Festivala stoji dobro poznata ekipa koja predvodi i Weekend Media Festival. S obzirom na to da je WMF poznat po dobroj atmosferi i odličnim zabavama, isto možemo očekivati i od Weekend Food Festivala. Organizatori najavljuju obilje zabave i pozitivnih vibracija za sve posjetitelje, a sigurni smo kako odlične hrane i vrhunskih pića neće nedostajati.

Weekend Food Festival pružiti će vam jedno novo gastro iskustvo u kojem ćete uživati na svakom koraku. Od odličnih chefova i gastro majstora, njihovih zanimljivih i poučnih priča, preko trendova na gastro sceni pa sve do top savjeta i zabave uz odlične gastro stručnjake. Weekend Food Festival donosi pravu gastro poslasticu u središte prekrasnog Rovinja.

Party piće Gastro događanje Istra Weekend Food Festival Rovinj hrana pića događaj Istra
Zabava i druženje na festivalu (Photo: Pixabay.com)

Weekend Food Festival 2022 – ulaznice, smještaj i korisni savjeti

Weekend Food Festival 2022 održati će se od 5. do 8. svibnja 2022. godine. Mjesto održavanja Weekend Food Festivala je Rovinj, točnije Stara tvornica duhana u Rovinju. Sve detalje o ovogodišnjem izdanju festivala možete saznati na službenoj stranici.

Cijena ulaznica za sve dane festivala iznosi 1.600 kuna i može se nabaviti putem službene web stranice festivala. Odlična vijest za sve zainteresirane je što vam ulaznica omogućava prisustvovanje na svim sadržajima koji se održavaju. Dakle, uz ulaznicu možete u 3 dana obići sve panele, prezentacije, predavanja, radionice i koncerte koji će se održati u sklopu Weekend Food Festivala 2022.

U cijenu ulaznice nije uključena hrana i smještaj – za koje ćete se trebati sami pobrinuti. Organizator u suradnji s Maistra grupom nudi određene pogodnosti za smještaj u vrijeme festivala pa tako možete odabrati hotelski smještaj po cijeni od 820 do 2400 kuna za sobu s pogledom.

Želite li posjetiti odlično gastro događanje u Istri – Weekend Food Festival 2022 odličan je izbor. Uživajte u odličnim gastro delicijama, družite se s najboljim chefovima i gastro stručnjacima – te upijajte nova znanja i trendove iz gastro svijeta. Sve to i još puno više – očekuje vas na ovogodišnjem Weekend Food Festivalu u Rovinju.

Svakako pogledajte

Karneval u Labinu – 8 super razloga zašto posjetiti Labinsku maškaranu povorku

admin

Wine day Istra – uživajte u vrhunskim vinima i delicijama na Wine Day Istra

admin

Antonja – izložba vina i maslinova ulja: 6 razloga zašto posjetiti Antonja gastro festival

admin
Please enter an Access Token