Betonirane plaže Istra Najpopularnije plaže Pješčane plaže Plaže Plaže za djecu Šljunčane plaže Stjenovite plaže Vrsar

Najbolje Vrsar plaže – top 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru

Zanima vas koje su najbolje i najpopularnije Vrsar plaže? Gdje se nalazi najpopularnija plaža za djecu u Vrsaru, gdje je dozvoljeno kupanje kućnih ljubimaca, a gdje je top naturistička plaža? Kakav sadržaj nude plaže u Vrsaru (Istra) i u čemu sve možete uživati na plažama Vrsara?

Plaže u Vrsaru vrlo su zanimljive zbog svoje raznolikosti, a sigurni smo kako će svaki posjetitelj Vrsara pronaći idealnu plažu za sebe. Mnoštvo sadržaja i atraktivne lokacije u kombinaciji s čistim morem – sjajna su pozivnica za posjet plaža u Vrsaru.

U nastavku teksta donosimo vam listu od čak 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru, koje iz godine u godinu oduševljavaju mnogobrojne turiste Vrsara. Vrsar plaže turistima nude obilje sadržaja te razne vrste terena – od pijeska i šljunka, preko kamenja i betona pa sve do stjenovite obale. Evo koje su najpopularnije Vrsar plaže:

Obala Najbolje Vrsar plaže - top 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru
Najbolje Vrsar plaže (Photo: Pixabay.com)

Gradska plaža Montraker Vrsar – popularna plaža blizu centra Vrsara

Gradska plaža Montraker u Vrsaru jedna je od najpopularnijih plaža među domaćim i stranim gostima. Popularna gradska plaža Vrsara nalazi se svega nekoliko stotina metara od stare gradske jezgre i donosi sadržaj po svačijem ukusu. Plaža kombinira razne vrste terena, od sitnog šljunka preko kamenja pa sve do betoniranih dijelova pogodnih za uživanje u suncu.

Na Gradskoj plaži Montraker moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane, kako biste se mogli skloniti od sunca. Doduše, sama plaža ima i nešto drveća pa je hlad i sjenu moguće potražiti i ispod drveća. Plaža je opremljena tuševima, a na samoj plaži nalaze se dva beach bara za uživanje u ljetnim danima, kao i dva fast food-a za sve koji ogladne na plaži.

Plaža je zbog različitog terena i postepenog ulaska u more pogodna za kupanje djece pa možemo reći kako je Gradska plaža Montraker djelomično i plaža za djecu. U blizini plaže nalazi se zanimljiv dječji park, a za ljubitelje sporta u blizini je sportski centar. Nedaleko gradske plaže dozvoljeno je kupanje kućnih ljubimaca. Gradska plaža Montraker Vrsar jedna je od najpopularnijih plaža u Vrsaru i svakako je trebate posjetiti.

Plaža Valkanela u Vrsaru – plaža za ljubitelje kupanja i sportskih aktivnosti

Popularna plaža Valkanela smjestila se na pola puta između Vrsara i Funtane, gdje je lokacija zanimljivog kampa Valkanela. Plaža Valkanela Vrsar donosi raznovrstan teren u kojem će uživati sve vrste kupača. Od šljunčane obale, preko stjenovitih dijelova pa sve do betonirane plaže. Plažom Valkanela ponosno vijori Plava zastava kao dokaz čistoće mora i obale te dokaz kvalitete usluge, sigurnosti i uređenosti plaže.

Plaža Valkanela Vrsar izuzetno je zanimljiva zbog raznovrsnosti koju nudi svojim posjetiteljima. Naime, na plaži možete pronaći pješčane, šljunčane, kamene, stjenovite i betonirane dijelove obale – pa će svatko pronaći svoj kutak za sebe. Plaža pruža prirodnu hladovinu i zaklon od sunca, no ako poželite možete iznajmiti ležaljke i suncobrane za dodatni komfor i uživanje.

More je u području plaže Valkanela Vrsar čisto i predivno, a kupanje izuzetno ugodno. Pristup plaži omogućen je i osobama s invaliditetom, a nedaleko glavne plaže nalazi se i kupalište za kućne ljubimce. Plaža je opremljena tuševima kako biste mogli oprati sol s tijela nakon kupanja, a ljubitelji adrenalina zabavu mogu pronaći u sportskim aktivnostima na vodi. U blizini plaže moguće je šetati i uživati u moru, ali i gastro ponudi.

Najbolje Vrsar plaže - top 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru Turisti
Kupanje u Vrsaru (Photo: Pixabay.com)

Plaža Belvedere Vrsar – predivna plaža za uživanje u čistome moru

Plaža Belvedere Vrsar jedna je od najpopularnijih plaža u Vrsaru. Plaža ponosno nosi titulu Plave zastave koja garantira čistoću mora, uređenost plaže i sigurnost kupača. Plaža Belvedere izuzetno je popularna među ljubiteljima sunčanja jer donosi različite vrste podloga, među kojima svakako vrijedi istaknuti šljunak, kamenje, stijene i betonske dijelove.

Popularna vrsarska plaža nudi prirodni hlad u sjeni velikih stabala hrasta crnike koji raste uz obalu. Ako poželite dodatna hlad i komfor na plaži možete rezervirati ležaljke i suncobrane, a na raspolaganju su vam i tuševi za tuširanje. Plaža je na nekim svojim dijelovima prilagođena djeci pa možemo reći kako je Belvedere plaža za djecu.

U blizini plaže nalaze se objekti za uživanje u sportu, zabavi i gastro užicima. Plaža Belvedere Vrsar donosi predivno i čisto plavo more u kojim ćete uživati u kupanju, plivanju i ostalim morskim aktivnostima. Planirate li odmor u Vrsaru svakako posjetite izuzetno atraktivnu plažu Belvedere.

Plaža Porto Sole Vrsar – čarobna prirodna plaža za obitelji s djecom

Plaža Porto Sole dugačka je više od jedan kilometar, a zbog svoje strukture pogodna je za kupanje djece. Predivna Plaža Porto Sole donosi kombinaciju više različitih vrsta obale – od šljunka i kamenja, preko stijena pa sve do betoniranih dijelova koji su pogodni za sunčanje. Plaža je nositeljica Plave zastave koja garantira čistoću mora, urednost plaže i sigurnost kupača.

Očaravajuća plaža koja postepeno ulazi u čisto i predivno modro more proteže se više od kilometar. Mnogi je smatraju jednom od najljepših plaža u Vrsaru, a često je poželjan odabir roditelja s djecom. Plaža Porto Sole nudi prirodni hlad zahvaljujući visokim borovima, a prema potrebi možete rezervirati suncobrane i ležaljke.

Plaža Porto Sole Vrsar opremljena je tuševima kako biste mogli isprati sol s kože nakon ugodnog i zabavnog kupanja. U blizini plaže nema puno sadržaja, a fokus je stavljen na uživanje u ljepoti prirode. Posebno ja atraktivan pogled koji se proteže na predivno istarsko more i vrsarski arhipelag – u kojem ćete sasvim sigurno uživati. U blizini plaže nalazi se i kupalište za kućne ljubimce.

Najbolje Vrsar plaže - top 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru
More u Vrsaru (Photo: Pixabay.com)

Plaža Petalon u Vrsaru – top plaža za ljubitelje stijena i kamenja

Plaža Petalon uglavnom je namijenjena ljubiteljima divljih prirodnih plaža koji uživaju u stijenama i kamenju. Plaža donosi izuzetno atraktivnu i raskošnu prirodu, koja kroz stijene i kamenje tvori predivnu obalu na kojoj možete uživati u sunčanju ili hladovini.

Iako se na samoj plaži nalazi puno drveća ispod kojeg možete potražiti hladovinu, poželite li dodatni komfor možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Plaža ima i određene betonirane dijelove, koji su posebno pogodni za sve ljubitelje uživanja u sunčevim zrakama i sunčanju. Iako možda nije top odabir za djecu, možemo reći kako ćete na plaži pronaći određena mjesta gdje će uživati i djeca.

Ulaz u more je uglavnom postepen, no morate biti pažljivi zbog stijena i kamenja. Nakon osvježavajućeg kupanja sol s kože možete isprati pod tuševima na plaži, a nakon toga možete uživati u dodatnom sadržaju koji se nalazi nedaleko plaže. Plaža Petalon Vrsar odlična je plaža za sve koji žele uživati u miru i predivnim pogledima na kreacije prirode – bilo izležavajući se na stijenama ili plivajući u čistome moru.

Plaža Fjord u Limskome kanalu – plaža s čarobnim pogledom na Limski zaljev

Plaža Fjord u Limskome kanalu također se može svrstati među plaže u Vrsaru, iako je relativno daleko od samog središta Vrsara. Ova zanimljiva plaža svakako nije najpopularnija plaža u Vrsaru, ali donosi jedan izuzetno zanimljiv pogled na Limski kanal zbog kojeg se mnogi odlučuju na uživanje u ovoj plaži.

Glavna prednost plaže Fjord svakako je čaroban pogled koji se proteže na dugi vijugavi Limski kanal. More u Limskome kanalu je smanjene slanoće, što pogoduje uzgoju riba i školjki. Kupanje u Limskome kanalu nije glavna aktivnost, već je većina radnji usmjerena upravo na uzgoj kvalitetnih morskih plodova.

U Limskome kanalu održava se zanimljiv plivački maraton, no ako se odlučite za uživanje u moru svakako vrijedi pripaziti. More je na nekim mjestima dubine i preko 30 metara pa valja biti oprezan. Umjesto u “namakanju” u moru, možete uživati u odličnoj gastro ponudi obližnjeg restorana.

Nudistička plaža Koversada u Vrsaru

Plaža Koversada svakako je jedna od najpopularnijih plaža u Vrsaru, a posebna je i po tome što je djelomično namijenjena nudistima. Predivna plaža kombinacija je zaklonjenih šljunčanih zaljeva, stjenovite obale i kamenih platoa – što omogućuje uživanje svim generacijama posjetitelja.

Glavna plaža nositeljica je Plave zastave koja garantira sigurnost, urednost i čistoću plaže i mora. Iako se uz plažu nalazi određen zakon od sunca, moguće je dodatno iznajmiti ležaljke i suncobrane kako biste se potpuno zaštitili od sunčevih zraka. S obzirom da se na dijelovima plaže može pronaći i pijesak – na plaži mogu uživati i djeca. Plaža je opremljena tuševima, a pristup glavnoj plaži olakšan je i osobama s posebnim potrebama.

Valja spomenuti kako se uz glavnu plažu u blizini nalaze i plaža za pse, ali i nudistička plaža. Plaža Koversada zaista donosi odličan spoj svega pa je samim time i izuzetno dobar odabir planirate li odmor u Vrsaru. Vjerujemo kako će na ovoj plaži lako pronaći svoj kutak za sebe – te potpuno uživati u sunčanju i osvježavajućem kupanju.

Vrsar plaže - top 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru
Najpopularnije Vrsar plaže (Photo: Pixabay.com)

Najbolje Vrsar plaže – koju plažu odabrati?

Iznad smo naveli čak 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru – koje svake godine oduševljavaju mnogobrojne mlade i stare goste. Mnoge su plaže obilježene Plavom zastavom koja je garancija uređenosti, kvalitete i sigurnosti mora i plaže. Samim time, sigurni smo kako ćete na svakoj plaži maksimalno uživati i odmoriti se od svih napetosti i stresa.

Vrsar plaže na listi iznad donose raznovrsne kombinacije terena – od pijeska i šljunka, preko kamenja i stijena pa sve do betoniranih dijelova plaža. Većina plaža u Vrsaru opremljena je tuševima za tuširanje, a iznajmiti možete ležaljke i suncobrane za potpuni zaklon od sunca. Neke plaže imaju uređena sunčališta, neke dodatne sportske sadržaja, a neke odličnu gastro ponudu.

Želimo vam puno zabave i užitaka na predivnim plažama u Vrsaru. Ako ste u potrazi za najboljim Vrsar plažama svakako pogledajte listu top plaža u Vrsaru iznad u tekstu. Opustite se i uživajte u svakome satu i danu jer Vrsar plaže odlično su mjesto za oslobađanje od svih napetosti i stresa.

Svakako pogledajte

Vino Istarska Malvazija – 10 važnih činjenica o sorti Malvazija Istarska

admin

Malin Medulin (vjetrenjača) – 8 tajni najpoznatije mlin vjetrenjače u Medulinu

admin

Gdje kupiti Istarski pršut – 9 top lokacija u Istri gdje nastaje najbolji Istarski pršut

admin
Please enter an Access Token