Gastro izleti Istra Izleti

Upoznajte Istarski Gin – odličan izlet za sve koji žele degustirati gin u Istri i uživati

Želite kušati najbolji Istarski gin? Zanima vas kako nastaje vrhunski hrvatski gin i koja je tajna zavodljivih okusa gin-a? Na kojim sve lokacijama nastaje najbolji gin u Istri i gdje ga možete kupiti? Potreban vam je dnevni izlet na kojem ćete se opustiti i uživati u zavodljivim okusima gin tonika?

Istarski gin je sve popularnije piće područja Istre, koje polako osvaja i tržište Europe. Popularan gin jedno je od omiljenih ženskih i muških pića, posebice kada se priprema kao gin-tonic. Samim time, upoznavanje najboljeg Istarskog gina čini se kao odlična ideja za izlet prepun zabave, opuštanja i odličnih gin aroma.

Istraživanje istarske gin scene sve je popularnija izletnička tura, a sve je više agencija koje nude izlet u destilerije gina u Istri. Jedna od najzanimljivijih gin tura svakako je Gin Up! popularne turističke agencije I-Stra Exclusive Day Tours. Želite li uživati u atraktivnom izletu upoznavajući Istarski gin, kulturu i znamenitosti Istre – gin izlet odlična je ideja. Evo što sve trebate znati o Gin izletima u Istri:

Vrhunska gastro ponuda u Istri
Istarski gin izlet (Photo: Pixabay.com)

Doživite Istru kroz atraktivnu Gin scenu

Istra se može doživjeti na razne načine i sigurni smo kako ćete u svakome uživati. Atraktivna priroda koja spaja zelenu brežuljkastu Istru s prekrasnim plavim morem – neodoljiva je svima. Kada na ljepote prirode nadodamo i bogato kulturno-povijesno nasljeđe i fantastičnu gastro ponudu – Istra postaje top izbor za izlete i odmor.

Mnogobrojni turisti iz čitave Europe i svijeta prepoznali su Istru kao top destinaciju i rado se vračaju o ovaj dragulj Hrvatske. Osim prekrasnog mora, vrijedne kulture, vrhunskih vina i gastro ponude, povijesnog nasljeđa i romantičnih gradova – Istra od nedavno ima i odličnu ponudu nadaleko poznatog gin-a.

Gin scena u Istri iz godine u godinu postaje sve kvalitetnija, a Istarski gin postaje prepoznatljiv na svjetskoj razini. Ako ste ljubiteljica ili ljubitelj Gin-a i Gin-Tonica, vrijeme je da upoznate Istru kroz atraktivnu gin scenu. Pomno osmišljeni i zanimljivi gin izleti – odvest će vas u najbolje destilerije gina i pokazati vam kako nastaje ovo vrhunsko ukusno piče. Dakako, sve će biti upotpunjeno odličnom hranom, istarskim delicijama i obiljem zabave na svakom koraku.

Istarski Gin - odličan izlet za sve koji žele degustirati gin u Istri i uživati
Najbolji gin u Istri (Photo: Pixabay.com)

Kušajte najbolji Istarski gin i uživajte u izletu

Kako i priliči izletu u čijem je središtu gin – imati ćete priliku kušati najbolje vrste gina koji nastaje na području Istre. Iako još uvijek mnogima pomalo samozatajna, istarska gin scena zapravo je posljednjih godina napravila odličan posao i pozicionirala se na svjetskoj razini.

U raznim istarskim mjestima tako nastaju vrhunski istarski ginevi koji pružaju neizmjerno zadovoljstvo i uživanje svima koji ih kušaju. Istarski se ginevi razlikuju u aromama i stilovima pripreme – pa na gin izletu možete uživati u raznim atraktivnim okusima vrhunskog gina.

Iako popis proizvođača istarskog gina ovisi o konkretnom izletu koji odaberete, izdvojiti ćemo nekoliko najpopularnijih istarskih destilerija. Evo koje su najbolje lokacije za uživanje u istarskom Gin-u i koje vrste gina možete kušati: Boutique Destilerija Imagine Spirits (Gin Pink Robin, London Dry, Golden Oak), Martesi Destilerija (London Dry Gin), Aura (Gin Karbun, Karbun Navy Strength, Premium Gin with White Truffle), Monachus Destillery (Blood orange Gin), Istarska Kapljica (Flying Goat Dry Gin).

Upoznajte način proizvodnje gin-a kroz istarske destilerije

Gin izlet odlična je prilika da upoznate sve tajne proizvodnje i korištenja gina. Posebno se to odnosi na priče koje ćete saznati u atraktivnim istarskim destilerijama gina koje se nalaze diljem Istre. Gin definitivno ima jedno posebno mjesto u svijetu alkoholnih pića i jedno je od najpopularnijih žestokih pića kako u žena, tako i u muškaraca.

Istarske destilerije ispričati će vam zanimljive i detaljne priče o pripremi i nastanku alkoholnih pića. Dakako, naglasak će biti na proizvodnji gin-a koji je posljednjih godina sve popularniji proizvod Istre. Kroz izlet u destilerije saznati ćete što je sve potrebno za proizvodnju gina, kako se odvija proces nastanka kvalitetnog gina, koliko je vremena potrebno za proizvodnju gina, itd.

Vješti stručnjaci za gin ispričati će vam mnogobrojne tajne zanata proizvodnje gina. Upoznati će vas sa glavnim aspektima proizvodnje i dočarati vam zbog čega je gin jedno od najpopularnijih alkoholnih pića. Dakako, sve to upotpuniti će kušanjem najboljih ginova i ostalih istarskih delicija.

Upoznajte Istarski Gin - odličan izlet za sve koji žele degustirati gin u Istri i uživati
Najbolji Istarski gin (Photo: Pixabay.com)

Bezbrižno uživajte u okusima i mirisima istarskih destinacija

Gin izleti osmišljeni su tako da vam pruže maksimalnu mogućnost uživanja u svim mirisima, okusima i ljepotama Istre. Konkretno, na vama je da sjednete u automobil ili kombi – i avantura uživanja može početi. Možete se maksimalno opustiti ispijajući kvalitetan gin i kušajući vrhunske istarske delicije – jer ne morate brinuti o vožnji i organizaciji izleta.

Uz to što ćete na gin izletu uživati u fantastičnim aromama gina, uživati ćete i u raznovrsnoj ukusnoj gastro ponudi Istre. Kako biste mogli lakše i bezbrižnije kušati gin i gin-tonik, tijekom izleta imati ćete priliku jesti istarske delicije na nekoliko mjesta. Moći ćete kušati odličan istarski pršut, istarski ombolo, razne kobasice, ali i mnogobrojne vrste sireva.

Sve o Istarskom ombolu i Istarskom pršutu saznajte ovdje.

Uz gin koji je sve značajniji proizvod Istre, posebno važnu ulogu u prepoznatljivosti Istre imaju vrhunska istarska vina. Tijekom gin izleta moći ćete kušati i neka od vrhunskih istarskih vina (malvazija i teran), kako biste se uvjerili u raznovrsnost i kvalitetu istarske gastro ponude. Ljubitelji gastronomije, moći će isprobati i ekstra djevičanska maslinova ulja Istre.

Srce u Poreču
Predivan pogled na stari grad Poreč (Photo: BestOfIstria.hr)

Kako se pripremiti za gin izlet i što sve ponijeti sa sobom?

Za gin izlet nije vam potrebna posebna priprema, a glavni uvjet jest – biti spreman/spremna na uživanje u vrhunskom ginu. Izlet je organiziran tako da vas prijevoz pokupi na mjestu smještaja te vam nakon zanimljivo provedenog dana vraća na isto mjesto. Nemate nikakve brige oko vožnje i možete se maksimalno opustiti uz uživanje u ginu i ostaloj gastro ponudi.

Kroz gin turu upoznati ćete neke od najljepših istarskih destinacija pa vam s obzirom na pojačanu šetnju – treba kvalitetna obuća, odjeća i zaštita od sunca (krema protiv sunca, kapa, itd). Tijekom gin izleta imati ćete priliku šetati romantičnim ulicama popularnih istarskih gradova (Vrsar, Poreč), uživati u zelenilu prirode (Limski zaljev), šetati maslinicima i vinogradima, razgledavati destilerije i proces nastanka gina, ali i uživati u predivnom pogledu na modro more.

Kroz gin izlet vodi vas zanimljiv vodič koji priča hrvatski, engleski ili njemački jezik. Izlet traje jedan dan, a osim kušanja top gineva – možete i kupiti određene vrste gina u destilerijama za doma. Tijekom izleta moći ćete kušati razne vrste gineva kako biste isprobali razne kombinacije. Osim kušanja čistog gina, možete se opustiti i uz uvijek atraktivan gin-tonik.

Super Istarski Gin - odličan izlet za sve koji žele degustirati gin u Istri i uživati
Najbolji gin iz Istre (Photo: Pixabay.com)

Istarski gin izlet – zašto je gin tura odličan izbor za vas?

Upoznavanje istarskog gina kroz atraktivan gin izlet odlična je ideja za sve ljubitelje gina ili one koji to tek žele postati. Istarski gin sve je popularniji na domaćem i svjetskom tržištu, a izlet kroz koji ćete upoznati proces nastanka gina – jednostavno ne smijete propustiti.

Gin izlet povest će vas u neke od najljepših destinacija u Istri, gdje ćete osim u odličnom ginu – uživati i u predivnim kulturno-povijesnim znamenitostima, prirodnim ljepotama i edukacijama usmjerenim na upoznavanje nastanka gina. Dakako, čitav jednodnevni izlet biti će prepun istarskih gastro delicija – kako biste mogli opušteno uživati u istarskom ginu.

Tražite li zanimljivu ideju za izlet u Istri – upoznavanje istarskog gina definitivno je odlična odluka. Sjajnu opciju donosi vam turistička agencija I-Stra koja će vas kroz Gin Up! turu provesti kroz najpopularnije destilerije istarskog gina. Želimo vam puno veselja, zabave i odličnih okusa na atraktivnom izletu u Istri – uz kvalitetan Istarski gin.

Svakako pogledajte

Malin Medulin (vjetrenjača) – 8 tajni najpoznatije mlin vjetrenjače u Medulinu

admin

Limski kanal izlet brodom iz Vrsara – doživite čaroban Limski kanal uz brodski izlet

admin

Najljepši vidikovac Vrsar (Istra) – doživite ljepotu top 6 čarobnih vidikovaca u Vrsaru

admin
Please enter an Access Token