Betonirane plaže Istra Najpopularnije plaže Pješčane plaže Plaže Plaže za djecu Pula Šljunčane plaže Stjenovite plaže

Pula plaže: Top 12 najpopularnijih plaža u Puli za sunčanje, kupanje i zabavu

Tražite najbolje i najpopularnije plaže u Puli? Koja je najbolja plaža u Puli za sunčanje, koja za kupanje, koja za zabavu, koja za adrenalinske aktivnosti, a koja za partijanje? Kojih 12 najpopularnijih plaža u Puli trebate posjetiti i gdje se nalaze najpopularnije pulske plaže?

Pula ima mnogobrojne zanimljive plaže, koje su svake godine prepune raznih gostiju iz Hrvatske i svijeta. Raznovrsne plaže donose razne vrste podloga pa tako možete uživati u pijesku, šljunku, betonu i kombinaciji navedenih materijala.

Kako bismo vam olakšali potražnju za najboljim pulskim plažama, odlučili smo napraviti listi s čak 12 najpopularnijih plaža u Puli. Tražite li odlično mjesto za sunčanje i kupanje u pulskome području, onda su plaže s naše liste svakako odličan izbor za vas. Evo koje su najpopularnije plaže u Puli:

Plaža Havajka ili Havajska plaža u Puli

Plaža Havajka ili Havajska plaža jedna je od najpopularnijih plaža u Puli. Ova predivna pitoreskna plaža uvelike podsjeća na neku predivnu tropsku plažu pa je sukladno tome nazvana Havajska plaža. Plaža oslikava svu ljepotu prirode, a smještena je u procjepu stijena što samo naglašava njezinu ljepotu.

Plaža Havajka je šljunčana plaža, a na plaži ćete pronaći sav sadržaj koji očekujete od kvalitetne plaže. Do same plaže stiže se zidanim stepenicama koje plažu vežu uz predivnu šetnicu s pogledom na more. Iznad same plaže nalaze se tuševi za tuširanje te kabine za presvlačenje, a tu su i razni popratni objekti za opuštanje i zabavu.

U blizini plaže nalazi se još nekoliko popularnih pulskih plaža, koje također vrijedi posjetiti. Također, blizu same plaže možete odmoriti ispijajući kavu, pive ili koktele, ali i prigristi neku brzu hranu. Šljunčani dio plaže rezerviran je isključivo za sunčanje i kupanje, a koje je izuzetno ugodno zbog ljepote i čistoće mora u tom dijelu Pule.

Plaža Zlatne stijene Pula jedna od najljepših stjenovitih plaža

Plaža Zlatne stijene Pula jedna je od najljepših stjenovitih plaža u Istri, ali i u Hrvatskoj. Ova popularna stjenovita plaža posebno je pogodna za kupače željne mira, tišine i čistog mora. Atraktivna plaža smještena na pulskim stijenama s godinama je postala jedna od najinteresantnijih plaža u Puli.

Iako Plaža Zlatne stijene spada među najpopularnije plaže u Puli, činjenica jest da će vam ova plaža pružiti obilje mira, intime i spokoja. Naime, ova pomalo tajnovita plaža zbog svojih stijena privlači nešto spretnije kupače koji su spremni preko stijena ulaziti u more. Potreban je određen oprez prilikom boravka na plaži, no ako ste ljubitelj stjenovitih plaža Zlatne stijene su odličan izbor.

U blizini plaže Zlatne stijene Pula nalazi se još nekoliko popularnih plaža. Do same plaže dolazi se automobilom, dok se posljednji dio treba proći pješke. Želite li se opuštati u miru morskih valova i opojnih zvukova prirode – plaža Zlatne stijene odličan je izbor za vas.

Pula plaže Top 12 najpopularnijih plaža u Puli za sunčanje, kupanje i zabavu
Kupanje na plaži u Puli (Photo: Pixabay.com)

Plaža Valkane u Puli s mnoštvom betoniranih skakaonica

Plaža Valkane iznimno je popularna među ljubiteljima mora i kupanja, a krcata je mnogobrojnim kupačima u ljetnim mjesecima. Iako je Plaža Valkane iznimno prostrana, zbog svoje pozicije i mnogobrojnog sadržaja – ljeti je itekako napućena raznim turistima i domaćim ljudima.

Popularna Plaža Valkane nalazi se praktički u samom srcu Pule. Plaža je smještena ispred borove šume koja pruža mnoštvo hlada u ljetnim danima. Na plaži ćete pronaći raznovrstan sadržaj za sve generacije kupača. Od dječjeg igrališta, preko atraktivnih šetnica i travnjaka pa sve do barova i restorana.

Plaža Valkane je uglavnom betonirana plaža, a valja istaknuti kako je na plaži napravljena rampa za pristup moru osobama s invaliditetom. Na travnjaku blizu plaže nalaze se klupe koje možete iskoristiti za organiziranje piknika tijekom kupanja. Iako prepuna gostiju, Plaža Valkane odličan je izbor za sve vrste i generacije kupača željnih sunčanja, zabave i morskih avantura.

Plaža Pješčana uvala u Puli za uživanje djece i odraslih

Plaža Pješčana uvala Pula jedna je od najpopularnijih šljunčanih plaža na području Pule i okolice. Atraktivna plaža koja kombinira šljunak i pijesak posebno je popularna zbog dobre opremljenosti i blizine zabavnih barova. Plaža Pješčana uvala opremljena je tuševima i kabinama za presvlačenje, baš kao i promatračnicama za očuvanje sigurnosti na plaži.

Iza same plaže nalazi se maleni zidić koji razdvaja plažu od borove šume – koja pruža idealan hlad u ljetnim mjesecima. Plaža je opremljena i rampom za osobe s invaliditetom kojima je tako znatno olakšan ulaz u more s kolicima.

U blizini Plaže Pješčana uvala nalazi se nekoliko atraktivnih barova i restorana, koji će vam pružiti savršenu priliku za opuštanje uz ukusna jela i pića. Plaža Pješčana uvala Pula pogodna je za sve vrste gostiju, a posebno će uživati obitelji s djecom. Udoban šljunak, hladna borova šuma i mnogobrojni barovi – odlična su pozivnica za posjet ovoj Pulskoj plaži.

Plaža Ambrela jedna od najpopularnijih plaža u Puli

Plaža Ambrela s punim pravom nosi titulu jedna od najpopularnijih plaža u Puli. Ova popularna plaža nalazi se svega 4 kilometra od centra Pule, a s ponosom nosi plavu zastavu – kao dokaz čistoće i kvalitete mora te urednosti plaže i sadržaja.

Popularna pulska plaža posebna je zbog atraktivnog kamenog izgleda koji se kod mora pretvara u šljunčanu plažu. Zbog svojeg relativno blagog ulaza u more, Plaža Ambrela popularna je među obiteljima s djecom. U blizini šljunčane plaže nalazi se i predivna borova šuma, koja vam može poslužiti kao izvor hlada u vrućim ljetnim danima.

Plaža Ambrela donosi obilje raznovrsne ponude te smo sigurni kako će u plaži uživati sve generacije i vrste kupača. Posebno je bogata gastro ponuda, koja se može naći u mnogobrojnim beach barovima i restoranima koji se nalaze tik do plaže. Uz mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, mnogobrojni kupači mogu se zabavljati i uz razne adrenalinske aktivnosti.

Tražite li atraktivnu i čistu plažu za kupanje i zabavu s prijateljima i obitelji – Plaža Ambrela odličan je izbor. S obzirom da se nalazi u blizini ostalih popularnih pulskih plaža, posjet ovoj plaži itekako je poželjan. Kombinacija stijena, šljunka, borove šume, zabavne ponude i čistog mora – razlog je zašto odabrati upravo Plažu Ambrela.

stjenovite Pula plaže Top 12 najpopularnijih plaža u Puli za sunčanje, kupanje i zabavu
Najpopularnija plaža u Puli Istra (Photo: Pixabay.com)

Plaža Verudela s pogledom na Fratarski otok

Plaža Verudela donosi obilje zanimljivog sadržaja za sve vrste kupača i gostiju. Ova popularna pulska plaža posebna je po tome što se s plaže pruža odličan pogled na predivno plavo more i atraktivan Fratarski otok. Plaža Verudela izuzetno je popularna, posebice u ljetnim mjesecima – kada je jedno od omiljenih mjesta pulskih turista.

Plaža je opremljena svim osnovnim sadržajem, ali i nekim dodatnim pogodnostima za djecu i odrasle. Uz standardne tuševe i kabine za presvlačenje, na Plaži Verudela možete uživati u vožnji pedalinama i zabavnom skakanju u more s betoniranih skakaonica.

Plaža Verudela odlično je mjesto za sunčanje, kupanje i zabavu svih generacija gostiju. Odrasli će svakako uživati u bogatoj ponudi barova u blizini plaže, ali i predivnom pogledu na morske daljine. U blizini plaže nalazi se i centar za ronjenje, kao i odlični restorani za uživanje u ukusnim jelima i pićima.

Saccorgiana Zeppelin plaža Pula za avanturističke aktivnosti

Saccorgiana Zeppelin plaža definitivno zaslužuje mjesto na listi najpopularnijih plaža u Puli, s obzirom da je svake godine posjećuje veliki broj kupača. Ova iznimno popularna pulska plaža dom je mnogobrojnih adrenalinskih i zabavnih sadržaja u kojima mogu uživati i stari i mladi.

S obzirom da je Saccorgiana Zeppelin plaža obgrljena uvalom, more je iznimno toplo, mirno i čisto. Plaža se nalazi između stijena, dok središnji dio sačinjava šljunčana plaža. U blizini ove plaže nalazi se i plaža za pse, što je važna informacija za sve ljubitelje kućnih ljubimaca.

Plaža Saccorgiana Zeppelin posebna je po tome što nudi mogućnost isprobavanja raznovrsnog adrenalinskog i zabavnog sadržaja. Na razne zabavne aktivnosti u moru valja pridodati i iznimno popularni beach bar u blizini, koji je savršena oaza za opuštanje i zabavu.

S obzirom na stjenovit okoliš, plaža nudi predivan pogled na more i čarobnu prirodu. Iza plaže nalazi se borova šuma koja je pogodna za hlad u ljetnim mjesecima. Valja naglasiti i kako se u blizini plaže nalazi dječje igralište pa će se i vaši klinci odlično zabaviti na popularnoj pulskoj plaži – Saccorgiana Zeppelin.

Plaža Grotte von Pula za mirno i opuštajuće kupanje u moru

Plaža Grotte von Pula jedinstvena je plaža u Puli koja je prvenstveno namijenjena svima koji žele uživati u miri i tišini morskih valova. Ova pomalo tajnovita plaža kombinacija je stijena i šljunka, a posebno je atraktivna zbog izuzetno čistog i prelijepog mora.

Zaljubljenici u netaknutu prirodu na Plaži Grotte von Pula pronaći će svoj “raj na zemlji”. Plaža je pomalo odvojena od ostalih sadržaja, a do same plaže dolazi se prolazeći malenom stazicom kroz ugodnu šumu. Središnji dio plaže je pješčan, no glavninu plaže čine stijene koje pružaju dovoljno intime za ugodan i miran odmor daleko od sviju.

Uz plažu nema ugostiteljskih objekata ni drugih sadržaja pa sve što trebate morate donijeti sobom u ruksaku. Ako ste osoba koja ne voli gužve i žamor natrpanih plaža, ona je Plaža Grotte von Pula odličan izbor za vas. Iako bez puno sadržaja i atrakcija, ova je plaža predivno rješenje za mnogobrojne kupače željne mira i tišine.

valovi stjenovite Pula plaže Top 12 najpopularnijih plaža u Puli za sunčanje, kupanje i zabavu
Plaža u Puli Istra (Photo: Pixabay.com)

Plaža Centinera Banjole Pula

Plaža Cintinera ili Centinera smještena je u istoimenu uvalu, a svake je godine sve popularnija. Iako je plaža vrlo prostrana, sve veći broj turista koji je posjećuju – može vas zasmetati u srcu sezone. Plaža je uglavnom šljunčana, a uz predivan pogled na otočić Frašker donosi i oblije gastro ponude.

Popularna pulska plaža donosi kombinaciju raznih vrsta podloga, među kojima dominira šljunak. Središnji dio plaže osigurava atraktivan betonski mol, dok se u samoj blizini plaže nalaze visoki borovi koji pružaju hlad vrućim ljetnim danima.

Plaža Centinera Banjole svojim posjetiteljima pruža mnoštvo dodatnog zanimljivog gastro-rekreativnog sadržaja. Mnogobrojni ugostiteljski objekti i barovi ponuditi će vam kvalitetna i osvježavajuća pića i jela. Za djecu i najmlađe osmišljen je zabavni vodeni park, koji se nalazi u plićaku plaže. Sve u svemu, sadržaja i zabave na Plaži Centinera Banjole ima za svakoga.

Plaža Sveti Ivan Pula za ljubitelje vrućina i sunčanja

Plaža Sveti Ivan Pula atraktivna je plaža u Puli koja u ljetnim mjesecima biva krcata gostima. Plaža je napravljena od sitnog šljunka pa je pogodna za boravak obitelji s djecom. Kako dječje zabave ne bi nedostajalo, na plaži se nalazi i veliki vodeni park koji je uvijek atraktivan za razne generacije klinaca.

Popularna Plaža Sveti Ivan nalazi se na Rt-u Sveti Ivan, a pruža predivan pogled na čisto i toplo more. Gusta borova šuma u pozadini u kombinaciji s blještavim modrim morem izuzetno je lijep prizor za sve kupače. No, iako šuma dominira ovim područjem, valja naglasiti kako hlada baš i nema zbog gustoće šume. Tako da je plaža pogodna za sve koji se žele pržiti na vrućem suncu, a eventualni hlad mogu potražiti tek u pokojem kafiću u blizini blaže.

Što se tiče samih kafića i restorana, ova je plaža izuzetno dobro opremljena gastro ponudom. Svi kupači glad i žeđ mogu ukrotiti u popularnih beach barovima, dok glad mogu riješiti kušajući odlična jela obližnjih restorana. S terasa kafića i restorana pruža se predivan pogled na ovdašnje morsko plavetnilo – što je prizor koji očarava.

Plaža Gortanova uvala za sve željne uživanja u pijesku

Plaža Gortanova uvala jedna je od najpopularnijih pješčano-šljunčanih plaža u Puli. Atraktivna plaža nalazi se ispod predivne šetnice i trkačke staze, koja se proteže kroz gustu šumu. Do plaže se spuštate stepenicama, a sama struktura plaže donosi kombinaciju sitnog šljunka i pijeska.

Popularna pulska pješčano-šljunčana plaža opremljena je tuševima i kabinama za presvlačenje, a tijekom ljetnih mjeseci iznad plaže nalaze se razni štandovi s gastro i zabavnom ponudom. Ova je plaža itekako popularna tijekom ljetnih mjeseci, posebice zbog toga što se nalazi relativno blizu samog centra grada Pule.

Plaža Gortanova uvala jedna je od ljepših pješčanih plaža u Puli, a karakteriziraju je i predivne stijene koje se nalaze na rubovima plaže. Valja naglasiti kako plaža pruža određeni zakon od sunca u šumi uz šetnicu. Također, Plaža Gortanova uvala Pula nalazi se u blizini nekoliko drugih popularnih pulskih plaža.

popularne Pula plaže Top 12 najpopularnijih plaža u Puli za sunčanje, kupanje i zabavu
Top 12 plaža u Puli Istra (Photo: Pixabay.com)

Plaža Stoja – popularna plaža u Puli za ljubitelje kampiranja

Plaža Stoja Pula također se nalazi u društvu popularnijih plaža u Puli. Ova je plaža posebna iz više razloga, a izuzetno je zanimljiva kombinacija terena na samoj plaži. Naime, glavni dio plaže je šljunčan s pojedinim zonama na kojima rastu trave. Na samim rubovima plaže nalaze se stjenovita područja koja su popularna za sunčanje.

Atraktivna šljunčana plaža donosi predivno, čisto more koje je raj za sve ljubitelje kupanja. Temperatura mora tijekom ljetnih mjeseci je izuzetno ugodna, dok je samo more u ovom području poprilično mirno. Valja spomenuti kako je ova plaža izuzetno popularna među kampistima, vjerojatno iz razloga što se u blizini same plaže nalazi veliki kamp.

Plaža ne donosi gotovo nikakav dodatni sadržaj, što se zasigurno neće svidjeti dijelu posjetitelja. No, s obzirom na blizinu kampa većina gostiju ionako su kampisti koji sav dodatni sadržaj već imaju u kampu. Ako ste se zaželjeli mirne, predivne šljunčano-stjenovite plaže – Stoja u Puli odličan je izbor. Opustite se plivajući u predivnom moru i odmarajući na toplim stijenama s predivnim pogledom na morsko plavetnilo.

Svakako pogledajte

Svjetionik Crna Punta (Istra) – 8 super razloga za posjet čarobnom osamljenom svjetioniku

admin

Zlatna vrata Pula – 9 zanimljivosti zbog kojih posjetiti Slavoluk Sergijevaca

admin

Buzetski karneval – 8 zanimljivosti zbog trebate posjetiti Karneval u Buzetu

admin
Please enter an Access Token