Gastro Restorani i konobe Rovinj

Restoran Torkolo Rovinj – najbolja ponuda – uživajte u okusima Rovinja i Istre

Želite doživjeti čarobne gastronomske užitke u prekrasnom Rovinju u Istri? Tražite kvalitetan rovinjski restoran u kojem možete kušati odlična istarska, mediteranska i talijanska jela? Zanima vas zašto je Restoran Torkolo u Rovinju popularan izbor mnogih turista i što se sve nalazi na jelovniku restorana Torkolo?

Restoran Torkolo Rovinj jedan je od najzanimljivijih i najboljih obiteljskih restorana u Rovinju. Smješten na predivnoj lokaciji vrlo blizu samog starog grada Rovinja, restoran donosi odličnu atmosferu za uživanje u ukusnim jelima. Jelovnikom dominiraju ukusne kombinacije okusa odličnih mediteranskih i talijanskih jela.

Tražite li kvalitetan i okusima bogat restoran u Rovinju – Torkolo je odličan izbor. Uz uvijek svježe namirnice, strast prema kulinarstvu i kreativne ideje utemeljene na tradiciji – u restoranu Torkolo ćete sasvim sigurno uživati u gastro iskustvu. U nastavku saznajte sve važne informacije o restoranu Torkolo – radno vrijeme, top ponuda jela, cijene, točnu lokaciju, itd.

(Photo: Restoran Torkolo Rovinj)

Uživajte u mediteranskoj gastronomiji u čarobnom Rovinju

Rovinj je definitivno jedna od najljepših i najpopularnijih turističkih destinacija u Istri, ali i čitavoj Hrvatskoj. Čarobne ulice starog dijela Rovinja definitivno će vas očarati svojom ljepotom i jedinstvenošću, a zvukovi mora i predivni vidikovci ostati će vam zauvijek u sjećanju.

Nedaleko starog dijela Rovinja smjestio se zanimljiv obiteljski restoran Torkolo koji svojom ponudom redovito oduševljava goste iz raznih dijelova hrvatske, Europe i svijeta. Popularan restoran Torkolo donosi zavodljiv spoj tradicije i modernog pristupa kulinarstvu – koji se najbolje osjeti kroz atraktivna i okusima bogata jela za sve vrste i generacije gostiju.

Temelj restorana čini bogat izbor mediteranskih i talijanskih jela – koja pod vještim rukama kulinarskih majstora donose očaravajući spoj mirisa i okusa. Pridodamo li tome povijest ispričanu kroz predivne vizure Rovinja – doživljaj je zaista jedinstven i nezaboravan.

(Photo: Restoran Torkolo Rovinj)

Mediteranska i talijanska jela bogatih okusa i zavodljivih mirisa

Restoran Torkolo Rovinj iza sebe ima bogatu povijest, koja broji već 40-ak godina pripremanja ukusnih mediteranskih specijaliteta. Povijest restorana seže u 1980-e godine kada su braća Dario i Angelo otvorili restoran s ciljem predstavljanja ukusnih jela i vina.

Sam restoran dobio je naziv Torkolo – po starom istarskom nazivu za vinsku prešu. Time su gore navedena braća htjeli odati svojevrsnu počast vinima i tradiciji vinarstva u ovdašnjem kraju. Zanimljivo, tradicionalna vinska preša i dan danas se nalazi na samom ulazu u restoran te gosti mogu vidjeti i osjetiti povijest vinarstva u Istri.

Kao što smo već rekli, temelj jelovnika restorana Torkolo čine mediteranska i talijanska jela. Uvijek svježe namirnice u kombinaciji s iskustvom i kreativnošću kulinarskih majstora – prerastaju u odlična jela koja će vas oduševiti. Osim mesnih i ribljih jela posebno valja istaknuti i domaću tjesteninu koja nastaje u ovome predivnom restoranu, dok savršen dodatak jelima čini povrće uzgojeno u vlastitom vrtu.

(Photo: Restoran Torkolo Rovinj)

Top ponuda restorana Torkolo i cijene popularnih jela

Jelovnik restorana Torkolo donosi bogat izbor raznih vrsta jela, a posebice istarskih i mediteranskih specijaliteta. Turisti su oduševljeni velikim i kvalitetnim izborom morskih jela koja donose uvijek svježe ribe, školjke i morske plodove. Dakako, cjelokupna je gastro priča zaokružena odličnom vinskom kartom i šarolikim izborom ukusnih slatkih deserata.

Rižoto ili špageti s morskim plodovima koštati će vas oko 75 kuna, dok ćete za raviole sa škampima izdvojiti oko 100 kuna. Fuži sa miješanim gljivama koštaju 80 kuna, a u škampima na buzaru možete uživati za 135 kuna. Miješane školjke mogu se kušati po cijeni od 90 kuna, dok ćete za riblju platu za jednu osobu izdvojiti oko 85 kuna. Janjetinu ćete platiti 120 kuna, dok ćete za uvijek popularne ćevapčiće izdvojiti oko 65 kuna.

U Torkolo restoranu u Rovinju možete uživati i u desertima čija se cijena kreće od 25 do 35 kuna. Za salate ćete trebati izdvojiti od 25 do 50 kuna, ovisno o tome koje okuse preferirate. Cijena kvalitetnih vina uglavnom se kreće od 130 kuna na više, dok ćete za točeno pivo (0,5 l) trebati izdvojiti oko 22 kune. Sokovi su dostupni po cijeni 20-ak kuna, a u kavi možete uživati već za 10 kuna.

(Photo: Restoran Torkolo Rovinj)

Prostrana terasa uz uvijek nasmijanu i vedru atmosferu

Restoran Torkolo smjestio se vrlo blizu starog dijela grada Rovinja pa možemo reći kako na odlično lokaciji za istraživanje prekrasnog Rovinja. Restoran se ne nalazi uz more, ali zahvaljujući tome donosi prostranu i komfornu terasu na kojoj se možete potpuno opustiti.

Torkolo se sastoji od prostrane terase i unutrašnjosti. Unutrašnjost donosi jednostavan i nenapadan stil uređenja u kojem se možete bez ikakvih problema opustiti te uživati u kvalitetnim jelima. Dakako, u ljetnim danima posebno je atraktivna vanjska terasa koja svojom prostranošću i jednostavnošću omogućava guštanje u istarskim specijalitetima.

Terasa je također minimalističkog dizajna, a pod suncobranima donosi dovoljno zaklona od sunca kako biste u miru mogli uživati u jelima. Kombinacija crne i bijele boje kvalitetno se stapa u okolni prostor te gostima nudi uživanje u svakom zalogaju.

(Photo: Restoran Torkolo Rovinj)

Točna lokacija Restorana Torkolo Rovinj – kako do restorana?

Restoran Torkolo nalazi se na adresi: Ul. Via Ricarda Daveggia 28 A, Rovinj. Restoran je smješten vrlo blizu mora i starog dijela Rovinja te je zbog toga prometno ograničen. Konkretno, do restorana ne možete doći automobilom, već ćete morati prošetati jedan dio puta do restorana. No, to vam ne bi trebao biti nikakav problem – s obzirom na predivne ulice i more Rovinja.

Nedaleko restorana nalazi se nekoliko javnih parkinga koji se naplaćuju. Dakako, do restorana možete doći i biciklom – što je uz šetnju zapravo najbolji način dolaska. Ne samo da ćete izbjeći prometne gužve i zastoje, već ćete uživati u svakom pogledu na Rovinj i more te u svim opuštajućim mirisima Mediterana.

Znamenitosti i aktivnosti u blizini Restorana Torkolo

Restoran Torkolo Rovinj nalazi se svega nekoliko stotina metara od svima poznatih rovinjskih atrakcija i znamenitosti. Spustite li se iz restorana prema moru, predivna morska šetnica pružiti će vam atraktivan pogled na stari dio Rovinja, tj. poluotok koji će vas očarati već na prvi pogled.

Kada dođete do popularnog rovinjskog poluotoka moći ćete uživati u raznim atrakcijama i pogledima koji će vam sasvim sigurno zauvijek ostati u sjećanju. Bez lažnih preuveličavanja, Rovinj je zaista jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Predivne uske ulice prošarane bogatom povijesti i prekrasnim vidikovcima – nešto su najljepše što možete vidjeti u Hrvatskoj.

Svakako prošetajte do Crkve Sv. Eufemije, koja se ponosno uzdiže u centru rovinjskog poluotoka te uživajte u prekrasnom pogledu na more. Oni hrabriji mogu se okupati i osunčati na prekrasnoj stjenovitoj plaži, a također mogu i uživati u jedinstvenim barovima s čarobnim pogledom na more.

U blizini restorana nalaze se brojni smještajni kapaciteti, ali i razni drugi morski sadržaji u kojima možete uživati. Od plivanja i zabavljanja na vodenim parkovima, preko rezervacija zanimljivih brodskih izleta pa sve do istraživanja podmorja. Rovinj je destinacija prepuna raznih atrakcija i aktivnosti – te smo sigurni kako ćete uživati na svakom koraku.

(Photo: Restoran Torkolo Rovinj)

Radno vrijeme Restoran Torkolo Rovinj – kada posjetiti restoran?

Restoran Torkolo u Rovinju otvoren je svakom danom, osim ponedjeljkom (kada je restoran zatvoren). Radno vrijeme Restorana Torkolo je od 12.00 sati pa do 23.00 sata navečer. Restoran je najbolje posjetiti za vrijeme ručkova i večera kada u Torkolo možete uživati u raznim istarskim specijalitetima.

Tražite li zanimljiv restoran blizu centra Rovinja u kojem možete uživati u odličnim istarskim ,mediteranskim i talijanskim specijalitetima – restoran Torkolo odličan je izbor. Uvijek svježe namirnice u kombinaciji s bogatom tradicijom i kulinarskom kreativnošću – garancija su gastro užitka na prekrasnoj rovinjskoj lokaciji.

Odlučite li prošetati predivnim starim dijelom Rovinja, svakako prekrasnom šetnicom svratite i do popularnog restorana Torkolo. Obiteljski restoran prepun ljubavi, pažnje i odličnih okusa – pružiti će vam odlično kulinarsko iskustvo plodonosne Istre. Želimo vam puno zabave, smijeha i veselja – te uživanja u odličnoj hrani u restoranu Torkolo Rovinj.

Svakako pogledajte

Piazza Grande II (Medulin) – top ponuda jela – doživite zabavnu gastro avanturu Medulina

admin

Restoran Malin (Medulin) – istarska jela na moderan način uz čaroban zalazak sunca

admin

Istarski pršut – 15 tajni Istarskog pršuta zbog kojih ćete uživati u top istarskoj deliciji

admin
Please enter an Access Token