Događanja Filmski festivali Gastro događanja Glazbena događanja i koncerti Kulturne manifestacije Poslovni sajmovi Pula Sportska događanja Ulični festivali i manifestacije

Top Pula događanja – pronađite najbolja Pula događanja i zabavite se u Puli

Tražite zanimljive manifestacije i događaje u Puli? Zanima vas koja se odlična Pula događanja održavaju danas te sljedećih dana i tjedana? Koja su najpopularnija događanja u Puli tijekom turističke sezone i što sve možete doživjeti tijekom boravka u Puli?

Pula je prekrasan istarski grad, vrlo bogate povijesti, u kojem se svakodnevno tijekom čitave godine održavaju atraktivna događanja. Popularna Pula odličan je mamac za mnogobrojne glumce, pjevače, kreativce i performere koji svojim atraktivnim nastupima oduševljavaju mnogobrojne posjetitelje Pule.

Tražite li zanimljiva događanja u Puli tijekom ove godine – svakako pogledajte listu Pula događanja koju vam donosimo u nastavku. Izdvojili smo za vas najbolja događanja u Puli i donosimo vam sve potrebne informacije na jednom mjestu. Želite li uživati u atraktivnim događanjima u Puli – evo naših prijedloga:

Koncerti u Puli
Pula događanja (Photo: Pixabay.com)

Koncerti i glazbena događanja u Puli

Pula je oduvijek privlačila mnogobrojne glazbene umjetnike koji su u pulskom povijesno važnom nasljeđu pronalazili dodatnu inspiraciju za fantastične glazbene nastupe. Koncerti se u Puli održavaju tijekom čitave godine, a posebno je atraktivno ljetno razdoblje – kada fanovi mogu uživati u mnogobrojnim hitovima poznatih domaćih i stranih glazbenika.

Tijekom 2022. godine na rasporedu su mnogobrojni zanimljivi koncerti za sve vrste glazbenih ukusa. Od klasične glazbe, preko domaćih pop i rock sastava pa sve do atraktivne strane underground scene. Uz pojedinačne koncerte u Puli će se tijekom godine održati i nekoliko glazbenih festivala – koji su uvijek prepuni fantastične atmosfere, odlične zabave i mnoštva smijeha.

S obzirom na to da je glazbenih nastupa i koncerata u Puli puno, pripremili smo jednu zasebnu stranicu Pula koncerti na kojoj možete saznati sve o koncertima u Puli. Sve informacije o koncertima u Puli saznajte ovdje.

Izdvojiti ćemo ovdje samo nekoliko top glazbenih Pula događanja u 2022. godini:

Večer klapske pjesme

Pula Music Week

Parni valjak – koncert

Hladno pivo – koncert Pula

Petar Grašo – koncert u Puli

Svi koncerti u Puli ovdje >>

Top Pula događanja - saznajte za najbolja Pula događanja i zabavite se u Puli
Top Pula događanja (Photo: Pixabay.com)

Povijesne bitke i uprizorenja prošlih vremena u Puli

Pula je grad koji krasi vrlo bogata povijest koja je stvarana unazad 3.000 godina. Najveći istarski grad još od davnih dana bio je vrlo važno središte mnogih zbivanja, a sačuvani ostaci povijesti diljem grada to itekako potvrđuju. U svim dijelovima Pule pronaći ćete neku ostavštinu prošlosti, a posebno važno mjesto u srcima Puljana i gostiju ima Arena Pula.

S ciljem očuvanja vrijedne prošlosti, u Puli se redovito održavaju događanja posvećena prošlim vremenima. Kroz razna uprizorenja prošlosti svi posjetitelji Pule mogu doživjeti kako je izgledao život u Puli prije više stoljeća. Atraktivne gladijatorske borbe i razna rimska događanja – samo su dio povijesti koja iz godine u godinu ponovno nastaje u Puli. Evo što posjetiti u Puli:

Pula superiorum – Dani antike petkom i subotom

10. i 11. lipanj > kod Augustovog hrama i gradske Palače

Pula superiorum je izuzetno atraktivno događanje u kojem se Pula vraća u neka prošla davna vremena. Festival antike dočarati će vam kako je izgledao život davno prije naše ere, odnosno prije više tisuća godina. Kroz atraktivan festival naučiti ćete mnoge zanimljive stvari, a možete se i okušati u određenim aktivnostima koje su nekada bile popularne.

Program se održava u večernjim satima ispred prepoznatljivog i sačuvanog Augustovog hrama. Kroz festival možete upoznati razne antičke zanate, način na koji su se odvijale ženidbe davnih vremena, ali i kako je izgledalo Rimsko vjenčanje. Gosti će moći uživati i u Rimskoj gozbi, a oni spretniji moći će se okušati i u Rimskom plesu, ali i gladijatorskim borbama. Pula superiorum donosi i program prilagođen djeci.

Sve o Augustovom hramu saznajte ovdje >>

Spectacvla Antiqva – gladijatorske borbe u središtu Pulske Arene

14.06., 16.06, 09.07., 26.07., 09.08., 10.08., 14.08., 19.08., 25.08., 06.09. i 13.09. > Arena Pula

Spectacvla Antiqva je vrlo zanimljivo događanje u Puli koje se održava nekoliko puta tijekom ljetnih mjeseci. Pulska Arena, koja je još od davnina bila centar gladijatorskih borbi, ponovno postaje mjesto na kojem će se sukobiti opasni gladijatori. Spectacvla Antiqva je događanje koje će vam dočarati kako je izgledao život u Areni za vrijeme gladijatorskih borbi.

Događanje se održava u prekrasnoj Pulskoj areni, koja je 6 po veličini građevina takve vrste u svijetu. Prepune tribine uz zvukove truba najavljuju dolazak opasnih gladijatora u Arenu Pula. Opasna borba kreće, a zvukovi pozlaćenih oklopa i mačeva čuju se sve do posljednjih redova. Želite li doživjeti borbe gladijatora kroz vještine odličnih glumaca, vrijeme je da nabavite svoje ulaznice po cijeni od 100 kuna (odrasli) i 50 kuna (djeca od 3 do 18. god) na blagajnama Arene.

Pula događanja Tenis turnir u Istri
Sportska Pula događanja (Photo: Pixabay.com)

Sportska događanja Pula

Uz bogata kulturna, povijesna, glazbena i scenska događanja, Pula se može pohvaliti i vrlo zanimljivim sportskim događanjima. Pula je oduvijek gajila veliku privrženost prema raznim vrstama sporta pa stoga danas nimalo ne čudi što se u Puli održavaju razna atraktivna nogometna, borilačka, košarkaška, golferska, atletska i razna druga sportska događanja.

Pula je svake godine domaćin odličnih sportskih događanja, a isto će biti i ove godine. Naime, tijekom 2022. godine Pula će ugostiti vrhunske sportaše iz čitavog svijeta koji će u Puli odmjeriti snage u raznim disciplinama. Uz popularne sportove za naše područje, na rasporedu će biti i neka druga atraktivna događanja – koja nisu toliko karakteristična za naše podneblje. Evo koja sportska Pula događanja posjetiti:

International Muay Thai Open Cup

11.06.2022. – Arena Pula

International Muay Thai Open Cup je vrlo atraktivno borilačko događanje koje će se u Puli održati početkom lipnja, a koje će sasvim sigurno privući mnoge zaljubljenike u borilačke sportove. Arena će ugostiti borbe boraca u tajlandskom boksu – koji je po mnogočemu specifičan u odnosu na klasične borbe koje možemo pratiti putem TV prijemnika.

Naime, u tajlandskom boksu koriste se šake, laktovi, koljena i potkoljenice – pa je sport izuzetno atraktivan i pomalo opasan za same borce. S druge strane, borbe u stajaćem položaju i klinču izuzetno su zanimljive za gledatelje pa će Pulska arena biti prepuna oduševljenja i napetosti. Želite li uživati u jedinstvenom tajlandskom boksu – svakako planirajte posjet International Muay Thai Open Cup-u.

Pulska atletska liga Pula Run – okušajte se u trčanju predivnom Pulom

19.06. i 30.07. – Pula (Marsovo polje)

Pulska atletska liga Pula Run je odlična prilika za sve željne avanture trčanja po Puli. Ova zanimljiva rekreativna utrka održava se u više termina, a posebna je po tome što vas vodi kroz neke od najljepših predjela atraktivne Pule. Utrka je dužine 5.5 kilometara što je savladivo i za rekreativce bez puno kondicijske spreme – koji žele uživati u Puli (kroz trčanje).

Uz utrku za odrasle koja započinje u 10.00 sati u sklopu događanja održava se i uvijek atraktivna dječja utrka. U prekrasnoj Puli očekuje vas obilje zabavne i pozitivne sportske atmosfere koja će biti popraćena odličnom dodatnom ponudom. Startnina iznosi 50 kuna.

Teniski turni u Istri
Sportska događanja u Puli (Photo: Pixabay.com)

Legends Team Cup – atraktivan teniski spektakl u Areni Pula

01.08. – 03.08.2022. – Arena Pula

Legends Team Cup – ATP Champions Tour je atraktivno tenisko događanje koje u Pulu dovodi najveće legende teniskog sporta. Zanimljivo, ovo će biti po prvi puta da Pulska arena ugošćuje takvo veliko tenisko natjecanje. Radi se o atraktivnom teniskom turniru na kojem snage odmjeravaju neke od najvećih teniskih legendi u posljednjih nekoliko desetljeća.

Atraktivan teniski turnir legendi biti će smješten u prekrasan ambijent tisućljetne Arene Pula, što će čitavoj atmosferi podariti dodatan šarm. Nakon što smo u Areni mogli pratiti atraktivne hokejaška i nogometna događanja, sada u Arenu stiže i tenis. Sigurni smo kako ćete uživati u vrlo zabavnim i zanimljivim teniskim mečevima legendi – pa vašu ulaznicu nabavite na vrijeme.

Filmska Pula događanja - saznajte za najbolja Pula događanja i zabavite se u Puli
Filmska događanja u Puli (Photo: Pixabay.com)

Filmski festivali i scenska umjetnost

Pula je između mnogobrojnih drugih stvari i događanja, itekako prepoznatljiva i po odličnom filmskom festivalu koji se održava u prekrasnoj Pulskoj Areni. Dakako, filmski festival u Puli samo je dio scenske umjetnosti koja se nudi svima koji dolaze u posjet predivnom istarskom gradu.

Tijekom čitave godine u Puli se održavaju zanimljiva scenska umjetnička događanja koja privlače mase. Vrijedni umjetnici pripremaju odlične komade i nastupe koji su popraćeni salvom pljeska i oduševljenja. Želite li uživati u filmskom festivalu u Puli ili zanimljivih scenskim uprizorenjima – evo što posjetiti:

Pula Film Festival – uživajte u odličnim filmovi u srcu Pulske Arene

16.07. – 23.07.2022 > Arena Pula

Pula Film Festival sasvim sigurno je jedan od najboljih i najjačih filmskih festivala u ovom dijelu Europe. Filmski festival u Puli iz godine u godinu okuplja sve impozantnija glumačka imena i vrhunske filmove – koji redovito osvajaju srca gledatelja diljem Europe i svijeta. Pula Film Festival odlična je prilika za uživanje u filmovima i to u jedinstvenom ambijentu prekrasne Pulske Arene.

U 2022. godini očekuje nas već 69. izdanje Pulskog filmskog festivala, koje i ove godine donosi mnogobrojne atraktivne filmove. Program festivala je vrlo zanimljiv i prilagođen svim vrstama gledatelja – tako da smo sigurni kako ćete u programu pronaći nešto za sebe. Dakako, u sklopu festivala dodjeljuju se i vrijedne nagrade što festival čini još uzbudljivijim. Provjerite program festivala na službenoj web stranici i uživajte u fantastičnim filmovima u Puli.

Sve o Pulskom filmskom festivalu saznajte ovdje >>

Događanja za djecu u Puli
Događanja za djecu u Puli (Photo: Pixabay.com)

Pula događanja za djecu

Pula posebnu važnost u razvoju svojih (turističkih) sadržaja uvijek pridodaje djeci. Djeca su naša budućnost, djeca su naš temelj za daljnji razvoj društva. Stoga, djeca trebaju itekako kvalitetan sadržaj kako bi se razvijali u ispravnom smjeru. Samim time, Pula se redovito brine kako bi djeci osigurala dovoljno zanimljivih događanja kako bi ta djeca jednog dana u budućnosti uživala u svim ljepotama Pule.

Tijekom 2022. godine u Puli će biti održana mnogobrojna događanja za djecu. Posebno atraktivan biti će ljetni dio godine kada će djeca moći uživati u raznim atraktivnim sadržajima – koji su u potpunosti podređeni maštovitosti, kreativnosti i zabavi. U moru raznih Pula događanja za djecu izdvojili bismo sljedeće manifestacije:

Monte Librić – dječji festival knjiga u Puli

6.-12. lipnja > Park kralja Petra Krešimira, Pula

Monte Librić je vrlo zanimljiv i edukativan dječji festival knjiga koji će djecu odvesti u jedan novi zanimljivi svijet mašte i znanja. Zanimljiv dječji festival u Puli održava se od 6. do 12. lipnja 2022. godine, a mjesto održavanja je Park kralja Petra Krešimira (nasuprot Dvojnih vrata).

Dječji festival knjiga donosi mnoštvo zanimljivih knjiga i edukacija posvećenih najmlađim članovima. Djeca će kroz festival moći upoznati čari i ljepote knjiga te tako s vremenom zavoljeti čitanje i educiranja. Također, djeca će kroz festival upoznati razne vrste životinja karakterističnih za područje Istre – čime će dobiti i željenu edukaciju koja će im koristiti kasnije u životu.

Želite li dodati vaše Pula događanje na listu iznad javite nam se na kontakt@bestofistria.hr

Svakako pogledajte

Gdje ljetovati u Istri: Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri

admin

Lim Bay Challenge utrke – 9 razloga zašto sudjelovati na Lim Bay Challenge

admin

IstraTrek utrka: 8 razloga zašto rekreativci obožavaju IstraTrek sportsko događanje

admin
Please enter an Access Token