Betonirane plaže Istra Najpopularnije plaže Pješčane plaže Plaže Plaže za djecu Rabac Šljunčane plaže Stjenovite plaže

Plaže Rabac: Top 8 najboljih plaža u Rapcu za sunčanje, kupanje i uživanje

Tražite najpopularnije i najbolje plaže u mjestu Rabac? Koje predivne plaže Rabac čine jednom od najljepših destinacija Istre? Koja je najpopularnija plaža u Rapcu za kupanje, sunčanje, zabavu i djecu? Koji sve sadržaj nude popularne plaže u predivnom mjestu Rabac?

Rabac je jedna od popularnijih istarskih destinacija, na kojoj između ostalog možete uživati u predivnom moru i atraktivnim plažama. Predivne prirodne plaže Rabac čine neizostavnom destinacojm za kupanje mnogobrojnih zaljubljenika u Istru.

Ako ste u potrazi za najljepšim plažama u Rapcu, na pravome ste mjestu. U nastavku teksta predstaviti ćemo vam čak 8 najpopularnijih i najboljih plaža u Rabcu. Predivno čisto more, atraktivne šljunčane i kamene plaže te obilje dodatnog zabavnog sadržaja – sjajna su pozivnica za posjet Rabcu. Evo koje popularne plaže Rabac donosi posjetiteljima:

Plaža Girandella – predivna šljunčana plaža pod Plavom zastavom

Plaža Girandella jedna je od najljepših i najpopularnijih plaža u mjestu Rabac. Predivna plaža donosi kombinaciju šljunka, stijena i betona – čime nudi za svakog gosta ponešto. Kupanje na plaži Girandella Rabac posebno je popularno zbog predivnog i čistog mora, koje će vas oduševiti i svojom čarobnom bojom.

Popularna Plaža Girandella posjetiteljima donosi pregršt sadržaja i mogućnosti. S obzirom da se u blizini same plaže nalazi popularno turističko naselje, tijekom odmor na plaži možete uživati u raznim osvježvajućim pićima i jelima. Mnogobrojni barovi i restorani nadohvat us vam ruke, a za sve znatiželjnike – u blizini plaže je popularan ronilački centar.

Kvalitetu plaže, mora i ponude potvrđuje Plava zastava, koja se ponosno vijori na plaži Girandella. Iako prirodnog hlada baš i nema puno, u ljetnim mjesecima moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Dakako, iznajmiti se mogu i zabavne pendaline, a posjetitelji skloniji avanturističkom odmoru mogu se zabaviti skijanjem na vodi ili vožnjom na banani.

Plaže Rabac najpopularnije plaže u Rapcu
Najpopularnije plaže Rabac (Photo: Pixabay.com)

Plaža Sv. Andrea – pješčano-stjenovita plaža za uživanje

Plaža Sv. Andrea donosi kombinaciju pijeska i stijena. Pješčani dio plaže ulazi u predivno čisto more, dok stjenoviti dio dočarava moć predivne prirode. Kombinacija pijeska, šljunka i stijena odlična je za sve ljubitelje sunčanja i kupanja, ali i za roditelje s malom djecom.

Predivna Plaža Sv. Andrea nositeljica je Plave zastave koja potvrđuje kvalitetu mora, plaže i dodatnog zabavnog sadržaja. Što se tiče dodatnog sadržaja, prije svega valja istaknuti mogućnost najma ležaljki i suncobrana, a tu su i razne usluge za sve ljubitelje aktivnosti na moru.

U blizini plaže nalazi se nekoliko beach baorva u kojima se možete zabaviti uz ispijanje odličnih osvježavajućih pića. Na samoj plaži nalaze se promatračnice s kojih spasilačka služba pažljivo motri plivače u moru te se brine za sigurnost. Popularnost Plaža Sv. Andrea iz godine u godinu raste – te je svakako trebate posjetiti.

Plaža Lanterna Rabac – plaža u blizini turističkog naselja i hotela

Plaža Lanterna sasvim sigurno je jedna od najpoznatijih plaža u mjestu Rabac. Predivna plaža smještena uz atraktivnu šumu prepunu šetačkih stazica, popularno je mjesto za kupanje u Rapcu. Zbog relativno blagog ulaska u more i šljunčane podloge, Plaža Lanterna posebno je popularna među obiteljima s djecom.

Zahvaljujući obližnjoj šumi, hladovinu možete potražiti svega nekoliko metara od mora. Ipak, ako volite osluškivati šum valova i promatrati predivno plavo more – možete iznajmiti ležaljku i suncobran tik do mora. Osim ležaljki i suncobrana, na plaži možete iznajmiti i mnoge druge rekvizite za zabavu na vodi.

U blizini same plaže nalazi se atraktivan bar koji je prepoznatljiv po plesnim zabavama i odličnim osvježavajući pićima. Kvalitetu i šarolikost ponude ove popularne istarske plaže potvrđuje i Plava zastava, kao dokaz čistog mora i uređenosti plaže. Tražite li lijepu i popularnu plažu u Rabcu – Plaža Lanterna odličan je izbor.

Plaža Maslinica Rabac – predivna plaža s vodenim toboganom

Plaža Maslinica jedna je od najuređenijih plaža u mjestu Rabac. Naime, plaža je opremljena mnogbrojnim zabavnim sadržajem koji svake godine mami veliki broj gostiju. Predivna plaža od bijelog šljunka spaja se s čistim morem i tako tvori odlično mjesto za sunčanje, plivanje i uživanje u moru i morskim aktivnostima.

Popularna Plaža Maslinica duga je više od 500 metara, a donosi mnoštvo zanimljivog sadržaja. Prije svega vrijedi istaknuti kako se na Plaži Maslinica mogu koristiti tuševi, kabine za presvlačenje, suncobrani i ležaljke, a moguć je i najam pendalina. Ova je plaža ujedno i jedina plaža u Rapcu koja je u potpunosti prilagođena korištenju za osobe s invaliditetom, zahvaljujući rampi koja ulazi u more.

Svi željni adrenalinske zabave mogu uživati u raznim pogodnostima koje ova plaža nudi. Posebno vrijedi istaknuti vodeni tobogan koji se nalazi u blizini plaže, a koji je velika atrakcija za mlade posjetitelje. Na moru se nalazi i vodeni park s raznim atrakcijama, a u blizini plaže mogu se koristiti i sportski tereni. Za sve željnje ljenčarenja i dobre zabave, Plaža Maslinica donosi nekoliko zanimljivih barova i restorana u samoj blizini.

Plaža Ravni Rabac – popularna plaža za ljubitelje surfanja

Plaža Ravni po mnogočemu je zanimljiva i netipična ovdašnja plaža. Prije svega, Plaža Ravni donosi spoj šljunka, kamena i betona te je pogodna za sve ljubitelje mirnih i prirodnih plaža. Ova plaža, koja je smještena uz maleno mjesto Ravni, pružiti će vam željeni mir, tišinu i potpuno uživanje u umirujućem odmoru prirode.

Zanimljiva Plaža Ravni ističe se po povoljnim surferskim valovima, što na ovu plažu privlaći mnoge surfere i ljude željne adrenalina. Zahvaljujući dubokom i čistom moru, ova je plaža također popularna među roniocima, koji nerijetko svračaju na ovu plažu u želji za istraživanjem istarskog podmorja.

Za razliku od ostalih plaža u Rapcu koje su uglavnom dobrano popunjene, na Plaži Ravni uživati ćete u miri i tišini koju stvara more i valovi. Netaknuta priroda i predivno more, odlična su pozivnica da se ove godine zaputite na predivnu Plažu Ravni u Rapcu.

More Plaže Rabac najpopularnije plaže u Rapcu
Najpopularnije plaže u Rapcu (Photo: Pixabay.com)

Plaža Prižinja – čarobne plaže Rabac čine predivnom destinacijom

Plaža Prižinja izuzetno je lijepa i zanimljiva plaža koje oduševljava sve posjetitelje. Ova atraktivna plaža smještena je u malenoj uvali, okružena zelenim stablima i razigranom prirodom. Plaža Prižinja zapravo je šljunčana plaža, okružena kamenjem i stijenama.

Do same plaže stiže se betoniranim stepenicama, a njezina ljepota očituje se na svakom koraku. Predivno modro more izuzetno je čisto i ugodno za kupanje, a jarko sunce dodatno naglašava ljepotu čarobne plaže. Iako je većina plaže izložena direktnom suncu, na samoj plaži pronaći ćete i nešto hladovine ispod velikih zelenih grana.

Ova plaža smještena je u predivnu prirodu te ne nudi dodatnog sadržaja. Stoga, sve što vam treba na plaži trebate ponijeti sa sobom u ruksaku. Iako plaža nije napućena tijekom ljetnih mjeseci, ova je plaža itekako popularno mjesto koje svakako vrijedi posjetiti. Ako ste osoba koja uživa u ljepoti prirode i miru šuma valova – svakako dođite na Plažu Prižinja.

Plaža Maršal Tito – plaža zanimljiva imena za zabavu mladih

Plaža Maršal Tito jedna je od najpopularnijih plaža u Rapcu. Atraktivna šljunčana plaža s postepenim ulaskom u more, jedna je od najpoželjnijih ovdašnjih plaža. Mnogi je nazivaju i glavnom plažom u Rapcu, a ono što je sigurno jest da ova plaža Rabac čini popularnom destinacijom za mlade.

U blizni ove popularne plaže nalaze se atraktivni klubovi koji su u ljetnim mjesecima poželjan odabir mladih gostiju željenih zabave i partijanja. Uz popularne kulobove, u blizini plaže pronaći ćete i kvalietne restorane te kafiće i barove. Sadržaja u blizini ove plaže ne nedostaje pa stoga ni ne čudi što je ova plaža popularna među posjetiteljima.

Predivna Plaža Maršal Tito prirodno je ograđena stijenama, koja naglašavaju ljeptu prirode i mora. Prirodnog hlada baš i nema previše pa svakako sa sobom ponesite kremu za sunčanje i dodatnu zaštitu od sunca. U ljetnim mjesecima ova je plaža krcata kupačima, no svakako je vrijedna posjeta i uživanja.

Svakako pogledajte

Najbolji hoteli Vrsar – top 7 najpopularnijih Vrsar hotela i turističkih naselja

admin

Antonja – izložba vina i maslinova ulja: 6 razloga zašto posjetiti Antonja gastro festival

admin

Barban restorani – 6 najpopularnijih restorana i pizzerija u Barbanu (Istra)

admin
Please enter an Access Token