Betonirane plaže Istra Medulin Najpopularnije plaže Pješčane plaže Plaže Plaže za djecu Šljunčane plaže Stjenovite plaže

Plaže Medulin: Top 7 najpopularnijih i najljepših plaža u Medulinu

Tražite najpopularnije plaže u Medulinu za sunčanje i kupanje? Koje predivne plaže Medulin čine jednom od najljepših istarskih destinacija za uživanje u moru? Želite uživati na predivnoj pješčanoj plaži s djecom, uživati u suncu na stjenovitoj plaži ili se kupati u toplome moru uz atraktivnu šljunčanu plažu u Medulinu?

Medulin je predivna istarska destinacija koje se može pohvaliti atraktivnim plažama za sve vrste kupača i posjetitelja. Plaže Medulina donose raznovrsnost, koja u konačnici oduševljava sve turiste. Od predivnih pješčanih plaža, preko šljunčanih i stjenovitih plaža pa sve do tajnovitih nudističkih plaža za ljubitelje naturizma.

Plaže u Medulinu zaista donose mnoštvo sadržaja za svakog posjetitelja. Ako tražite najbolje mjesto za sunčanje, kupanje i uživanje u Medulinu, ovaj tekst je upravo za vas. Naime, u nastavku teksta donosimo vam listu 7 najpopularnijih i najljepših plaža u Medulinu. Evo koje plaže Medulin čine predivnom destinacijom:

Plaža Bijeca jedna od najpopularnijih plaža u Medulinu

Plaža Bijeca jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih plaža u Medulinu. Kilometar duga prostrana pješčana plaža popularna je za sve vrste gostiju i kupača, posebice za obitelji s djecom. Plažu karakterizira postepeni ulazak u more koji je pogodan za razne morske aktivnosti, posebice za loptanje u plićaku.

Popularna plaža Medulina donosi mnoštvo zabavnog i korisnog sadržaja. Posjetitelji plaže na raspolaganju imaju suncobrane i ležaljke, a koristiti mogu i tuševe te kabine za presvlačenje. U moru se nalazi atraktivan vodeni park namijenjen djeci, a stariji se mogu zabavljati na pedalinama i jet-skiju.

Plaža je pješčana, a u ljetnim mjesecima uglavnom je vrlo dobro popunjena s obzirom da je jedna od omiljenih lokacija turista u Medulinu. Dakako, u blizini plaže može se pronaći atraktivan gastro sadržaj, gdje se možete opustiti uz hladne koktele ili druga (ne)alkoholna pića.

Plaže Medulin Top 7 najpopularnijih i najljepših plaža u Medulinu
Popularne Plaže Medulin Istra (Photo: Pixabay.com)

Belvedere plaža Medulin za uživanje u moru

Belvedere plaža također je jedna od popularnijih plaža u predivnom Medulinu. Atraktivna plaža kombinira šljunčano-betoniranu obalu te donosi pregršt sadržaja za sve vrste posjetitelja. Iako plaža nema drveća koje bi pružilo kvalitetan hlad, na plaži se nalazi više od 200 ležaljki sa pripadajućim suncobranima koji osiguravaju zaštitu od sunca.

Plaža Belvedere u Medulinu izuzetno je kvalitetno i moderno opremljena plaža, koja nudi obilje dodatnog sadržaja. Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje, a na raspolaganju su jednostruke ili dvostruke ležaljke (za dvije osobe). Plaža ima i stepenice za bezbrižan ulazak u more, a pokrivena je i besplatnim WiFi signalom.

Predivna šetnica u pozadini plaže odlična je za večernje šetnje, dok se tijekom dana možete zabaviti u odličnom gastro-zabavnom sadržaju koji se nudi blizu plaže. U moru se nalazi zanimljiv vodeni park u kojem će posebno uživati djeca, dok se stariji mogu okušati u nekim zanimljivim adrenalinskim aktivnostima na moru. Belvedere plaža nudi zabavu za sve generacije i vrste posjetitelja.

Plaža Pješčana uvala Medulin za ljubitelje pješčano-šljunčanih plaža

Plaža Pješčana uvala još je jedna popularna pješčana plaža u Medulinu, koju također karakterizira postepeni ulazak u more. Atraktivna Plaža Pješčana uvala donosi kombinaciju šljunka i pijeska, a u samoj blizini nalazi se i malena marina s brodicama. More je čisto i predivne boje te ćete uživati u kupanju i plivanju.

Ova popularna medulinska plaža okružena je velikim stablima koja će vam poslužiti kao odlično mjesto za skrivanje do užarenog ljetnog sunca. Postepeni ulazak u more i obilje pijeska sjajan su mamac za mnogobrojne obitelji s djecom. No, zabavnog sadržaja ima za sve generacije i vrste posjetitelja.

U blizini plaže nalazi se predivna šetnica uz koju ćete pronaći i mnogobrojne ugostiteljske objekte. Zanimljivi i zabavni barovi poslužiti će vam za maksimalno opuštanje uz osvježavajuća pića, dok ćete u odličnim restoranima utažiti glad i osjetiti fantastične okuse zavodljivih istarskih jela.

Plaža Munte prilagođena osobama s invaliditetom

Plaža Munte smještena je u Premanturi, a posebna je zbog visokog stupnja prilagođenosti osobama s invaliditetom. Popularna medulinska plaža kombinira betonsko-šljunčani dio, koji se nalazi ispod guste borove šumice koja pruža obilje hlada u ljetnim mjesecima.

Atraktivna Plaža Munte ima uređeno veliko sunčalište na kojem možete hvatati zrake sunca tijekom čitavog ljeta. Sa sunčališta se u more možete spustiti stepenicama s ogradom, a pristup moru osiguran je i osobama s invaliditetom. Na plaži se nalazi rampa za pristup nepokretnim osobama, a plaža je također prilagođena za korištenje slijepim osobama.

Plažu karakterizira predivno čisto more u kojem ćete sasvim sigurno uživati plivajući. U blizini plaže nalazi se predivna šetnica, s koje se pruža predivan pogled na more. S obzirom da je plaža Munte okružena borovom šumom, u neposrednoj blizini plaže nema ugostiteljskih objekata pa vodu i ostale potrepštine trebate donijeti sa sobom u ruksaku.

Predivne Plaže Medulin Top 7 najpopularnijih i najljepših plaža u Medulinu
Medulin Istra (Photo: Pixabay.com)

Plaža Stupice Medulin za ljubitelje aktivnog odmora

Plaža Stupice je popularna plaža Medulina, koja donosi mnoštvo zabave za ljubitelje aktivnog odmora. Predivna šljunčano-kamena plaža nalazi se tik uz kamp Stupice, a nudi obilje svježeg zraka, čistog mora i sportskih aktivnosti za ljubitelje aktivnog odmora.

Plaža se nalazi na zelenom poluotoku te je okružena šumom, koja može poslužiti kao odličan izvor hlada u ljetnim mjesecima. Plaža je djelomično kamena, a djelomično šljunčana pa će u njoj uživati gosti koji vole prirodne plaže bez puno ljudi.

Popularna Plaža Stupice odlično je mjesto za aktivan odmor jer se u blizini plaže nalazi nekoliko terena za sportske aktivnosti, prije svega odbojku i tenis. U blizini plaže možete se opustiti u atraktivnom baru, dok je u unutrašnjosti kampa moguće pronaći restoran. Ljubitelji sportskih aktivnosti u blizini plaže mogu iznajmiti daske za surfanje, razna plovila i bicikle – te je aktivan i zabavan odmor zagarantiran.

Medulin Plaža Skrape sa stjenovitom obalom

Plaža Skrape popularna je medulinska plaža, koju vrlo često posjećuje i domaće stanovništvo. Zanimljiva plaža zapravo je sačinjenja od stjenovite obale koja je idealna za sve ljubitelje sunčanja i uživanja na suncu. Plaža nema prirodnog hlada, a nije pogodna ni za postavljanje suncobrana – tako da će u njoj uživati isključivo oni koji žele boraviti na suncu.

Popularna Plaža Skrape kombinira stjenovitu obalu, koja se na nekim dijelovima pretvara u šljunčani ulazak u more. Plaža ima relativno blagi ulazak u more te se u samom plićaku mogu zabavljati i djeca s roditeljima, no potrebno je pripaziti na aktivnosti zbog stjenovite obale.

U blizini plaže nalazi se atraktivna šetnica, dok se u samom moru može uživati u nekoliko zabavnih vodenih aktivnosti. More je u ovdašnjem dijelu Medulina izuzetno čisto te ćete uživati u predivnom plivanju nakon ili prije sunčanja. Ako ste ljubitelj(ica) sunca i sunčanja – Plaža Skrape u Medulinu odličan je izbor.

Popularne Plaže Medulin Top 7 najpopularnijih i najljepših plaža u Medulinu
Plaže Medulin Istra (Photo: Pixabay.com)

Alba Chiara u nastavku dvije plaže Medulin

Alba Chiara je atraktivna medulinska plaža koja se nalazi u samoj blizini popularnih plaža Bijece i Belvedere – koje smo spomenuli iznad. Popularna plaža Alba Chiara je šljunčana plaža koju karakterizira mnogobrojni dodatni sadržaj koji posjetitelji plaže mogu koristiti.

Iza predivne plaže nalazi se uređena šetnica kojom ćete rado prošetati u vrućim ljetnim danima u potrazi za hladnim osvježenjem u obliku osvježavajućeg pića ili sladoleda. Plaža nema puno prirodnog hlada, no gostima su na raspolaganju za najam mnogobrojni suncobrani i ležaljke.

Plaža donosi i razne druge atraktivnosti, među kojima svakako vrijedi istaknuti mogućnost najma jet-skija, pedalina ili kanua. Za sve željne istraživanja medulinske obale, postoji mogućnost najma bicikla. Plaža Alba Chiara donosi zaista puno dodatnog sadržaja pa stoga ne čudi što je ova plaža jedna od najpopularnijih u Medulinu. Planirate li posjetiti neke plaže Medulin – svakako svratite do Alba Chiara plaže.

Svakako pogledajte

Antonja – izložba vina i maslinova ulja: 6 razloga zašto posjetiti Antonja gastro festival

admin

Umaški karneval – 9 super razloga zašto posjetiti karneval u Umagu, Petroviji i Murinama

admin

Istražite Savudrijski svjetionik: 9 super razloga zašto posjetiti Savudrijski svjetionik

admin
Please enter an Access Token