Gastro Istra Marčana Restorani i konobe

Marčana restorani – top 5 najboljih restorana i gastro lokacija u Marčani (Istra)

Tražite kvalitetne restorane i pizzerije u blizini Marčane (Istra)? Zanima vas koji su najpopularniji Marčana restorani i gdje možete kušati odlična istarska jela? Kakvu ponudu donose restorani u Marčani i zašto su poželjan izbor mnogobrojnih turista?

Marčana je predivno istarsko mjesto koje svake godine ugošćuje mnogobrojne turiste. Atraktivna Marčana donosi zanimljiv spoj prirodnih ljepota i kulturne baštine. Predivni vidikovci, šume, staze, crkve i druge ostavštine bogate povijesti – samo su dio ponude ovog popularnog istarskog mjesta.

Uz sve navedeno, Marčana je također i kvalitetan izbor za sve zaljubljenike u gastronomiju. Iako nema puno restorana i pizzerija, u Marčani se možete itekako fino najesti. Tražite li najbolje i najpopularnije restorane u Marčani – svakako pogledajte nastavak teksta. Naime, ispod vam donosimo listu top 5 najboljih Marčana restorana.

Marčana restorani - top 5 najboljih restorana i gastro lokacija u Marčani (Istra)
Najpopularniji Marčana restorani (Photo: Pixabay.com)

Marčana restorani – spoj vrijednih istarskih delicija i dugogodišnje gastro tradicije

Istra je izuzetno zanimljiv gastro lokalitet na kojem možete kušati mnoštvo izvrsnih tradicionalnih jela. Istarska kuhinja specifična je po tome što kombinira najbolje iz prirode, najbolje iz uzgoja i najbolje iz domaće proizvodnje. Ne treba posebno naglašavati kako Istarski pršut i sir imaju izuzetno cijenjen status u Europi i svijetu, a tu su i mnogi drugi vrhunski proizvodi.

Istarska kuhinja spaja odlične domaće proizvode napravljene prema stoljetnim recepturama sa izuzetno zdravim plodovima prirode i mora. Tako u Istri možete kušati razne kombinacije okusa, gdje dominantnu ulogu preuzimaju svinjsko i janjeće meso ili riba. Dakako, sve to upotpunjeno je odličnim tartufima, maslinovim uljem i raznim drugim kvalitetnim plodovima prirode.

Marčana restorani u svojoj ponudi donose spoj čitave istarske gastro ponude. Od moćnih i zasitnih jela iz unutrašnjosti Istre, preko nešto laganijih jela s istarske obale. Dakako, u ponudi marčanskih restorana su i razna druga popularna jela iz regije i Europe. O cjelokupnoj ponudi top restorana u Marčani saznajte u nastavku:

Bistro Pizzeria Vesna Loborika – tradicionalna istarska kuhinja uz vrhunski domaći sir

Bistro Pizzeria Vesna Loborika jedna je od najpopularnijih gastro lokacija u blizini Marčane. Popularan Vesnin bistro čuva dugogodišnju tradiciju proizvodnje domaćih sireva i maslinovih ulja – koja je pretvorena u odličnu gastro ponudu restorana.

Cijela priča započela je kupnjom jedne koze prije više od 30 godina. Korak po korak nastajao je odličan domaći kozji sir, a danas je obrt Vesna Loborika jedan od najprepoznatljivijih proizvođača domaćeg sira na ovdašnjem prostoru. Suvremena sirana i predivan bistro – razlog su zašto svratiti u Bistro Pizzeria Vesna Loborika.

U ovom popularnom restoranu nastaju mnogobrojna ukusna tradicionalna jela, čiji temelj počiva na izvrsnom domaćem siru i ručno rađenoj tjestenini. Bistro Vesna Loborika donosi spoj tradicionalne istarske kuhinje sljubljen s popularnim talijanskim jelima pa ovdje možete kušati: popularne tjestenine i rižota, morske plodove i mesne delicije, ali i uvijek popularne pizze.

Neka od najpopularnijih jela u ovom zanimljivom restoranu su: Pljukanci s pršutom i rokulom, Fuži s tartufima, Njoki sa šugom, Tjestenina s povrćem, Ravioli sa sirom, itd. Želite li uživati u odličnim tradicionalnim jelima upotpunjenim ponudom vrhunskih domaćih sireva – Bistro Pizzeria Vesna Loborika je odličan izbor.

Sir Marčana restorani - top 5 najboljih restorana i gastro lokacija u Marčani (Istra)
Marčana restorani Istra (Photo: Pixabay.com)

Pizzeria Katarina Marčana – zanimljiva pizzerija s obiteljskom atmosferom

Pizzeria Katarina Marčana je relativno malena pizzerija u Marčani koju odlikuje obiteljska atmosfera. Unutrašnjost i terasa uređeni su poprilično jednostavno i tradicionalno, a fokus posjetitelja zadržava se na ukusnim pizzama. Pizzeria Katarina jedna je od najpopularnijih pizzerija ovog kraja pa svakako zaslužuje biti na listi “popularni Marčana restorani”.

Popularna Pizzeria Katarina Marčana donosi nekoliko vrlo zanimljiv pizza, koje su bazirane na vrijednim tradicionalnim namirnicama istarskog kraja. Tako primjerice možete uživati u pizzi koja kombinira više vrsta sireva s područja Istre ili u pizzi čiji temelj čine panceta ili pršut. Dakako, u ponudi su i pizze s plodovima mora, ovčjim sirom, artičokom, srdelama, školjkama, itd.

Uz bogatu ponudu ukusnih pizza u Pizzeriji Katarina Marčana možete uživati i u raznim drugim domaćim istarskim namirnicama. Popularan istarski pršut ili kvalitetan ovčji sir – čest su odabir gostiju. Želite li isprobati zanimljive pizze bazirane na istarskim namirnicama – Pizzeria Katarina uvijek je dobra ideja.

Istarska Konoba Bratulići – bogata ponuda tradicionalnih istarskih jela

Istarska Konoba Bratulići nalazi se vrlo blizu Marčane i jedna je od najpopularnijih konoba ovdašnjeg kraja. Bogata ponuda domaćih tradicionalnih istarskih jela upotpunjenja namirnicama vrhunske kvalitete – glavni je razlog zašto je ova konoba izuzetno popularna među domaćim i stranim turistima.

Vrijedna tradicionalna receptura u Istarskoj konobi Bratulići njeguje se desetljećima, a izvrsne domaće namirnice temelj su pripreme ukusnih istarskih jela. Gotovo da ne postoji domaće istarsko jelo koje u ovoj konobi ne možete kušati, bilo da je dio standardne ponude ili želja po narudžbi.

Istarska Konoba Bratulići posebnu pozornost posvećuje kvaliteti namirnica od kojih nastaju ukusna domaća jela. Kvalitetan pršut i ukusni sirevi, upareni s raznim gljivama i šparogama – postaju dio zavodljivih okusa pripremljenih domaćih jela. Odlični janjeći kotleti, meso domaćeg kozlića ili odojka – samo s dio ponude ove zanimljive konobe.

Želite li kušati odlična domaća jela bazirana na tradiciji i vrijednim istarskim namirnicama – svakako svratite u Istarsku Konobu Bratulići. Restoran funkcionira uz prethodnu najavu gosta pa prije nego se zaputite u degustaciju odličnih jela, svakako provjerite ima li mjesta za vas.

Tjestenina Marčana restorani - top 5 najboljih restorana i gastro lokacija u Marčani (Istra)
Najpopularniji Marčana restorani Istra (Photo: Pixabay.com)

Stancija Kumparička – mnoštvo mliječnih proizvoda i čak 250 koza na imanju

Stancija Kumparička je zanimljiva gastro lokacija u blizini Marčane koja je prepoznatljiva po kvalitetnim mliječnim proizvodima i domaćim sirevima. Iako Stancija Kumparička nije klasičan restoran, posjet ovome izuzetno atraktivnom gospodarstvu svakako trebate uvrstiti na listu gastro destinacija koje trebate posjetiti u Istri.

Priča obitelji Winkler iz Slovenije započela je prije nešto više od 10 godina, a danas ovo obiteljsko imanje osvaja mnogobrojna srca ljubitelja gastronomije širom Istre, Hrvatske i Europe. Farma s 250 koza izvor je kvalitetnog mlijeka koje služi za proizvodnju raznih domaćih mliječnih proizvoda.

Svratite li na Stanciju Kumparička upoznat ćete kako izgleda život na farmi, odnosno život na poljoprivrednom gospodarstvu s čak 250 koza. Dakako, uživati ćete u odličnim okusima svježih i polutvrdih sireva, ali i u izvrsnom domaćem mlijeku i jogurtu. Tražite li neklasičan obrok na neklasičnom mjestu – svakako odaberite posjet Stanciji Kumparička u Istri.

Pizza Marčana restorani - top 5 najboljih restorana i gastro lokacija u Marčani (Istra)
Marčana pizzeria Istra (Photo: Pixabay.com)

Restoran Pizzeria Luna (Prodol) – kombinacija kopna i mora kroz ukusan tanjur

Restoran Pizzeria Luna (Prodol) jedan je od popularnijih restorana u blizini Marčane. Popularan restoran donosi mnogobrojna jela koja kombiniraju najbolje od istarske i europske kuhinje. Uz naglasak na odlične domaće namirnice i tradicionalne načine pripreme jela – Restoran Pizzeria Luna odlična je lokacija za sve željne dobre hrane.

Popularni Restoran Pizzeria Luna donosi mnogobrojna popularna jela istarskog kraja, među kojima svakako vrijedi istaknuti jela od ribe i tjestenine. Jela su upotpunjenja domaćim namirnicama i začinima, kako bi se kroz ponudu naglasio šarm i kvaliteta istarske gastro ponude. Uz standardna istarska i europska jela, Restoran Pizzeria Luna u svojoj ponudi ima i popularne pizze.

Tražite li kvalitetan restoran u kojem možete uživati i u domaćim i u stranim jelima – Restoran Pizzeria Luna svakako je dobar izbor. Zahvaljujući raznovrsnom pristupu i tendenciji baziranja ponude na vrijednim istarskim namirnicama, Restoran Pizzeria Luna zaslužuje biti na našoj listi “popularni Marčana restorani”.

Svakako pogledajte

Apartmani Livadice & Burle Medulin – uživajte u čarobnom odmoru u Medulinu

admin

Barban restorani – 6 najpopularnijih restorana i pizzerija u Barbanu (Istra)

admin

Ližnjan restorani – Top 5 najboljih Ližnjan restorana, konoba i grill barova

admin
Please enter an Access Token