Događanja Poreč Rovinj Sportska događanja Vrsar

Lim Bay Challenge utrke – 9 razloga zašto sudjelovati na Lim Bay Challenge

Razmišljate o prijavi na Lim Bay Challenge utrku? Zanima vas je li prijava na Lim Bay Challenge utrke pametna ideja i što sve možete očekivati od ovog avanturističkog natjecanja? Kome je namijenjeno Lim Bay Challenge natjecanje i koje ćete sve ljepote upoznati tijekom ovog zanimljivog natjecanja?

Lim Bay Challenge je jedinstvena utrka u Hrvatskoj, koja uz mnogobrojne avanturističke aktivnosti donosi i vrlo atraktivan pogled na prekrasnu prirodu Limskog kanala, Vrsara i okolnih mjesta. Atraktivan Lim Bay Challenge sve godine ugosti mnogobrojne natjecatelje iz Hrvatske i Europe, a samo natjecanje je izuzetno zanimljivo i atraktivno.

Avanturistički Lim Bay Challenge održava se kroz 2 dana, a natjecatelji željni avanture mogu birati između nekoliko različitih utrka. Tijekom same utrke i popratnih događanja natjecatelji će moći uživati u trčanju po prekrasnim lokacijama Limskog kanala, moći će se penjati i kajakariti, ali i uživati u prekrasnoj vožnji biciklom.

Popularno avanturističko natjecanje sasvim sigurno će i ove godine privući mnogobrojne natjecatelje. Ako ste i vi zainteresirani za sudjelovanje (samostalno ili u timu) vrijeme je da saznate sve zanimljive detalje o Lim Bay Challenge utrkama. U nastavku vam donosimo 9 super razloga zašto se prijaviti na Lim Bay Challenge:

Kompas Lim Bay Challenge utrke - 9 razloga zašto sudjelovati na Lim Bay Challenge
Lim Bay Challenge (Photo: Pixabay.com)

Probudite svoju surovu snagu i pokažite da možete preživjeti u divljini

Lim Bay Challenge natjecanje odlična je demonstracija vaše trenutne moći, fizičke i mentalne sposobnosti. Naime, natjecanje nije nimalo lagano (bez obzira koju kategoriju odabrali) i zahtijevati će od vas iznimnu snalažljivosti i fizičku spremu. Dakako, morate biti jako “čvrsti u glavi” kako biste što brže i bolje prošli svaku tešku prepreku na putu do cilja.

Iako na natjecanju mogu sudjelovati svi koji se barem jednom ili više puta tjedno bave nekom vrstom rekreacije (poželjno planinarenje i trčanje), samo će najhrabriji i najuporniji uspješno savladati sve prepreke i ostvariti super rezultate. Želite li istražiti koje su vaše tjelesne i mentalne sposobnosti i pokazati svojim prijateljima i svijetu možete li preživjeti u divljini – Lim Bay Challenge natjecanje je odlična prilika za vas.

Doživite nezaboravnu avanturu koju ćete tjednim i mjesecima prepričavati drugima

Sigurni smo kako ćete nakon natjecanja biti gotovo potpuno bez energije, ali prepuni fantastičnih dojmova i sjećanja. Možda sa sobom kući ponesete pokoju ogrebotinu, modricu i bol, no sjećanja na avanture po Limskome kanalu ostati će vam još dugo u sjećanju. Lim Bay Challenge je nezaboravna avantura, koju ćete s guštom još tjednima i mjesecima prepričavati vašim najmilijima.

Posebnost ovog natjecanja svakako je kombinacija više vrsta terena, kao i testiranje više vrsta sposobnosti natjecatelja. Tako ćete tijekom utrke morati dokazati svoju fizičku snagu, snalažljivost, ali i spretnost u savladavanju svih ciljeva. Nećemo vas lagati, biti će teško i poželjet ćete odustati – ali na kraju ćete se osjećati kao veliki pobjednici (bez obzira na ostvareno vrijeme).

Lim Bay Challenge utrke - 9 razloga zašto sudjelovati na Lim Bay Challenge Vrsar
Lim Bay Challenge natjecanje (Photo: Pixabay.com)

Avanturističke Lim Bay Challenge utrke u više kategorija

Lim Bay Challenge proteže se kroz dva ili tri dana i svaki dan nosi neke svoje nove izazove. Petak je uglavnom rezerviran samo za podizanje startnih paketa u večernjim satima. Subota donosi Ultra i Light avanturističke utrke, dok je nedjelja u znaku Start Challenger kategorije.

Valja spomenuti kako je Lim Bay Challenge natjecanje podijeljeno u nekoliko kategorija. Natjecatelji s najmanje iskustva, fizičke spreme i znanja trebali bi se prijaviti na najmanje zahtjevnu utrku – Start Challenger. Oni koji se osjećaju spremnije i smatraju da mogu savladati 40-ak kilometara utrke mogu se prijaviti u Light kategoriju. Najspremniji natjecatelji koji već imaju nekoliko avanturističkih utrka u nogama mogu odabrati iznimno zahtjevnu i tešku Ultra kategoriju – koju završavaju samo najbolji i najspremniji.

Savjet je svakako odabrati kategoriju primjerenu vašoj trenutnoj fizičkoj spremi. S obzirom da se utrka odvija u divljini, morate biti spremni na mnoštvo raznih prepreka i neželjenih događaja. Precijenite li svoje sposobnosti mogli biste se vrlo brzo naći u po život opasnim problemima – što svakako želite izbjeći. Stoga odaberite utrku koja odgovara vašem trenutnom fizičkom i mentalnom stanju.

Trka Lim Bay Challenge utrke - 9 razloga zašto sudjelovati na Lim Bay Challenge
Lim Bay Challenge trčanje (Photo: Pixabay.com)

Challenger kategorija na Lim Bay Challenge utrci za zaljubljenike u prirodu i rekreaciju

Challenger kategorija je najlakša i najkraća utrka na Lim Bay Challenge natjecanju. Ova je kategorija namijenjena svim zaljubljenicima u prirodu i rekreativcima koji se žele okušati u šetnji, trčanju i orijentaciji. Natjecatelji ne moraju biti fizički ultra spremni, ali moraju u nogama imati barem nekoliko planinarskih avantura ili rekreativnih aktivnosti u posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci.

Natjecanje u Challenger kategoriji traje između 3 i 5 sati. Unutar tog vremena potrebno je priječi sve kontrolne točke na zamišljenoj stazi i na dobivenom pasošu obilježiti svaki prolazak kontrolne točke. Staza Challenger kategorije je dužine otprilike 25 kilometara i osim fizičke spreme potrebno je imati i dobru koordinaciju u prostoru. Važno je naglasiti kako natjecatelj vodu i hranu mora nositi sa sobom.

Osim vode i hrane natjecatelj sa sobom obavezno mora ponijeti kompas, mobitel, komplet prve pomoći s astro folijom, zviždaljku i čeonu lampu. Natjecatelji koji ne ponesu osnovnu opremu sa sobom biti će kažnjeni dodavanjem vremena ili isključenjem iz utrke. Organizator će natjecateljima na startu utrke uručiti natjecateljski karton i instrukcije za utrku, kartu utrke, startni broj te prigodan startni paket (boca vode, čokoladica, majica, itd).

Light kategorija za fizički moćne i izdržljive ljubitelje adrenalina

Light kategorija na Lim Bay Challenge održava se u subotu, a namijenjena je svima koji su u zavidnoj formi za savladati zahtjevnu stazu od 40-ak kilometara. Dakle, Light staza kreće se negdje od 35 do 40 kilometara, a ovisi o snalažljivosti i kvaliteti orijentiranja samog natjecatelja ili tima.

Kroz Light kategoriju natjecatelji će pokazati svoje sposobnosti u trčanju, planinarenju, otvorenoj i gradskoj orijentaciji, ali i kajakarenju. Savladati 40-ak kilometara surove staze nije nimalo lako pa natjecatelji moraju biti u top fizičkoj i mentalnoj formi – kako bi uspješno prošli sve prepreke i došli do cilja. Baš kao i kod ostalih utrka, važno je sa sobom ponijeti obaveznu opremu – kako biste povećali vlastitu sigurnost na stazi.

Ultra kategorija za najizdržljivije gladijatore spremne dokazivanja svoje superiorne moći

Ultra kategorija ujedno je i najteža kategorija na Lim bay challenge natjecanju. Ova izuzetno zahtjevna kategorija namijenjena je samo najspremnijim natjecateljima koji iza sebe već imaju slična natjecanja. Uz puno znanja i iskustva, za savladavanje ove staze natjecateljima je potrebna i vrhunska fizička sprema – s obzirom na to da je potrebno savladati stazu od oko 70 kilometara dužine.

Natjecatelji u Ultra kategoriji moraju biti spremni na najveće i najteže izazove. Od planiranja i trčanja, preko intenzivne orijentacije u prostoru pa sve do kajakarenja. Zahtjevnost Ultra staze je izuzetno visoka i samo će najbolji uspješno savladati sve prepreke i doći do cilja. Na ovoj dugačkoj stazi postoji velika mogućnost ozlijede – pa sa sobom obavezno morate nositi svu potrebnu opremu koju sugerira organizator.

Super Limski kanal (Istra) - 12 zanimljivih razloga zašto posjetiti Limski zaljev (kanal)
Limski kanal u Istri (Photo:Pixabay.com)

Upoznajte atraktivan Limski kanal kroz nezaboravnu sportsku avanturu

Lim Bay Challenge je jedinstveno sportsko natjecanje, posebice zbog lokaliteta na kojem se odvija. Naime, natjecatelji u start utrka kreću iz Vrsara te se polako približavaju zaštićenom prirodnom području prekrasnog Limskog kanala. Atraktivan Limski kanal jedinstveno je čudo prirode koje osim impozantnog nastanka i mnogobrojnim povijesnih priča, krije i mnoge zaštićene biljne i životinjske vrste.

Sudjelovanje na Lim Bay Challenge-u omogućiti će vam da kroz sportsko-rekreativne aktivnosti upoznate Limski kanal. Trčanje, planinarenje i kajakarenje Limskim kanalom omogućiti će vam jedinstveni doživljaj ovog predivnog prirodnog lokaliteta. Kroz natjecanje ćete upoznati mnogobrojne čari prekrasne prirode Limskog zaljeva te doživjeti zaljev na jedan poseban i očaravajući način.

Super Vrsar znamenitosti - upoznajte 15 najljepših znamenitosti Vrsara
Znamenitosti Vrsar (Photo: Pixabay.com)

Doživite čari prekrasnog Vrsara kroz Lim Bay Challenge natjecanje

Vrsar je predivno istarsko mjesto koje je već godinama među top 10 najpopularnijih turističkih destinacija u Istri. Predivan Vrsar skriva bogatu povijest i vrlo zanimljive prirode atrakcije koje svakako vrijedi posjetiti. Posebno su atraktivni Vidikovci u Vrsaru s kojih se pruža čaroban pogled na vrsarski arhipelag i prekrasno more.

Start Lim Bay Challenge natjecanja održava se u Vrsaru pa ćete kroz natjecanje imati priliku upoznati mnogobrojne čari ovog prekrasnog istarskog mjesta. S obzirom da Vrsar na raspolaganju ima mnogobrojne hotele, apartmane i kampove – sigurni smo kako ćete upravo u Vrsaru pronaći idealan smještaj za Lim Bay Challenge utrku. Valja spomenuti kako organizatori utrke nude određen popust na smještaj u Vrsaru.

Pitoreskni gradić postati će tako vaša početna i završna destinacija zanimljivog Lim Bay Challenge natjecanja. Prije i nakon natjecanja imati ćete priliku prošetati ovim zanimljivim turističkim mjestom te se opustiti u vrhunskim gastro delicijama restoranima i pizzerijama u Vrsaru. Vrijedi spomenuti i činjenicu kako se Lim Bay Challenge održava izvan same sezone pa neće biti pretjerane gužve u gradu – te ćete moći uživati u miru i tišini predivnog Vrsara.

Posjetite Poreč i Rovinj te uživajte u najpopularnijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj

Poreč i Rovinj već su godinama među top turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Broj turista koji svake godine posjećuju ove dva popularna istarska grada je ogroman, a tijekom ljetnih mjeseci gradovi su krcati turistima. S obzirom na to da se Lim Bay Challenge održava izvan srca sezone – možete mirno uživati u predivnim destinacijama okupani suncem i šumom morskih valova.

Poreč i Rovinj praktički su dva susjedna grada Vrsara i do navedenih destinacija stići ćete vrlo brzo. Želite li Lim Bay Challenge začiniti zanimljivim istraživanjem Poreča i Rovinja – svakako organizirajte izlete u ta dva grada. Dakako, preporučujemo vam također izlet brodom u Limski kanal – koji je posebno atraktivan prije ljetnih mjeseci kada zelena prirodi vrvi životom. Ponudu izleta brodom iz Vrsara pogledajte ovdje.

Lim Bay Challenge - 9 razloga zašto sudjelovati na Lim Bay Challenge
Lim Bay Challenge penjanje (Photo: Pixabay.com)

Lim Bay Challenge 2022 – kada se održava i koja je cijena prijava na natjecanje?

Lim Bay Challenge 2022 održati će se od 6. do 8. svibnja 2022. godine. Petak je rezerviran za podizanje startnih brojeva i ugodno smještanje natjecatelja u Vrsaru ili okolnim destinacijama. Subota je rezervirana za održavanje Ultra i Light utrka, a sudionici će moći uživati i u dodatnom sadržaju – tečaju penjanja i nordijskom hodanju. U nedjelju se održava natjecanje Start Challenger kategorije, nakon čega slijedi podjela nagrada i druženje natjecatelja.

Prijave za Lim Bay Challenge natjecanje započinju 4.4.2022. godine i traju sve do 22.4.2022 godine. Natjecatelji kojima nije važan startni paket mogu se na natjecanje prijaviti najkasnije 2.5.2022. godine. Kako bi samo natjecanje bilo zanimljivije i sigurnije organizatori su se pobrinuli osigurati dovoljno hrane, pića, sigurnosnih službi, itd.

Cijena prijave na Start Challenger natjecanje je 150 kuna, odnosno 25 eura. Prijava na Light utrku koštati će vas 450 kuna (65 eura), dok prijava na Ultra utrku košta 550 kuna (78 eura). Ako bi zbog Covid 19 situacije došlo do odgoda ili promjena termina novac će biti u potpunosti vraćen natjecateljima (ili prebačen za sljedeću godinu).

Želite li iskusiti nezaboravnu avanturu trčanja, planiranja, kajakarenja i orijentacije u Limskome kanalu – vrijeme je da se prijavite na Lim Bay Challenge. Sigurni smo kako ćete maksimalno uživati u natjecanju kroz koje ćete spoznati koje su vaše fizičke i mentalne snage. Želite li se osjećati kao pobjednici i uživati u čarima Vrsara i Limskog zaljeva – svakako se prijavite na natjecanje.

Svakako pogledajte

Festival samoniklog bilja (Kršan) – 6 zanimljivosti i posebnosti Festivala samoniklog bilja

admin

Karneval u Puli – 7 zanimljivih posebnosti zbog kojih trebate posjetiti Pulski karneval

admin

IstraTrek utrka: 8 razloga zašto rekreativci obožavaju IstraTrek sportsko događanje

admin
Please enter an Access Token