Događanja Pićan Sportska događanja

IstraTrek utrka: 8 razloga zašto rekreativci obožavaju IstraTrek sportsko događanje

Što je IstraTrek i kada se održava ovogodišnja istarska treking utrka? Zašto je IstraTrek vrlo popularno događanje među rekreativcima, sportašima i ljubiteljima prirode? Što ćete sve predivno doživjeti na popularnoj utrci i koje ćete ljepote Istre upoznati?

IstraTrek je vrlo zanimljivo sportsko natjecanje koje se već dugo godina održava u raznim dijelovima Istre. Zanimljiva treking utrka vodi vas kroz najljepše dijelove unutrašnjosti i obale Istre – te vam pruža nezaboravne uspomene na Istru. Događanje je podijeljeno u nekoliko kategorija – kako bi mogli sudjelovati i rekreativci i profesionalci.

Popularan IstraTrek svake godine okuplja stotine zaljubljenika u sport, prirodu i rekreaciju. Izloženi predivnim prirodnim znamenitostima Istre, cilj je obići sve zamišljene točke i skupiti što više lijepih vidikovaca i uspomena. Želite li sudjelovati na atraktivnom trkačko-šetačkom događanju u Istri – IstraTrek utrka odličan je izbor.

IstraTrek utrka natjecanje u Istri sportsko događanje treking utrka Istra popularno Istra Trek natjecanje
Karta utrke u Istri (Photo: FB IstraTrek)

Upoznajte prekrasnu Istru i mnogobrojne prirodne ljepote

Istarski poluotok može se pohvaliti mnogobrojnim atraktivnim prirodnim, kulturnim i povijesnim ljepotama. Milijuni turista svake godine pristižu u Istru kako bi uživali u svim atrakcijama koje Istra nudi. Osim atraktivne obale i prekrasnog čistog mora i unutrašnjost Istre krije mnogobrojne zanimljive atrakcije.

IstraTrek idealna je prilika za upoznavanje atrakcija unutrašnjosti Istre. Popularna treking utrka već se godinama održava na raznim lokalitetima Istre te vam pruža priliku za uživanje u prirodi i znamenitostima Istre. Unutrašnjost Istre krase predivni maleni gradovi smješteni na brežuljcima s kojih se pruža atraktivan pogled na ostala područja Istre.

Želite li upoznati prekrasnu Istru na jedan osebujan rekreativan način – IstraTrek je odličan izbor. Šetnja i trčkaranje zanimljivim uličicama i puteljcima Istre – zauvijek će vam ostati u sjećanju. Dakako, sve to biti će popraćeno odličnom atmosferom i veselom pozitivnom energijom.

IstraTrek utrka natjecanje u Istri sportsko događanje treking utrka Istra popularno Istra Trek natjecanje konzultacije
Dogovaranje prije početka utrke (Photo: FB IstraTrek)

Doživite prekrasne vidikovce i stopite se s prirodom

IstraTrek je pomno osmišljena utrka koja vas vodi do najljepših lokacija u Istri. Svaka lokacija koju ćete za vrijeme utrke posjetiti nosi neke svoje zanimljivosti i čari, a uživanje je zagarantirano. Istra je doista prepuna zanimljivih lokacija koje osim prekrasne prirode, nose i bogato povijesno nasljeđe.

Sudjelovanjem na popularnoj istarskoj utrci imati ćete priliku uživati u mnogbrojnim atkrativnim vidikovcima na području Istre. Vidikovci su to koji ostavljaju bez daha jer nude pogled na prekrasnu unutrašnjost i obalu Istre. Samim trčanjem, šetnjom i planinarenjem imati ćete priliku postati jedno s prirodom – i u potpunosti se stopiti sa zelenim dijelom Istre.

Natjecatelji Zabava IstraTrek utrka natjecanje u Istri sportsko događanje treking utrka Istra popularno Istra Trek natjecanje konzultacije
Start IstraTrek utrke (Photo: FB IstraTrek)

Uživajte u trčanju, planinarenju i šetnji kroz Istru

Popularna IstraTrek utrka idealna je prilika da trčite, planinarite ili šećete dijelovima Istre koje vjerojatno ne biste posjetili na godišnjem odmoru. Naime, IstraTrek uglavnom se održava u turistički manje poznatim destinacijama, čime se promiče raznovrsnost turističke ponude Istre.

Atraktivna istarska trekking utrka omogućiti će vam potpuno uživanje u trčanju i planinarenju atraktivnim dijelovima Istre. Rekreativci s manjim kapacitetom rado će odabrati kraće relacije i šetnju, koja također može potrošiti puno kalorija i pružiti vam predivno iskustvo rekreiranja u Istri. Sigurni smo kako ćete maksimalno uživati u svakome kilometru kojeg prijeđete na Istra Trek utrci.

Doživite obilje pozitivne energije i veselja ostalih natjecatelja

IstraTrek utrka svake godine okuplja stotine natjecatelja iz Hrvatske i Europe. Rekreativci i sportaši željni svježeg zraka, trčanja i prekrasne prirode okupljaju se ne bi li upoznali sve što Istra nudi. Ne treba posebno naglašavati kako su IstraTrek utrke uvijek prepune veselja, osmijeha, pozitivne energije i solidarnosti.

Zajedništvo koje vlada među natjecateljima može se osjetiti na svakome koraku, a krajnji rezultat često je u drugome planu. Dakako, ima natjecatelja koji se kroz ovu popularnu utrku bore za ukupni poredak treking natjecanja – i oni će vjerojatno malo žustrije krenuti u utrku. No, većina ostalih okupljenih vodi se željom za uživanjem u Istri.

Želite li osjetiti pozitivan duh natjecanja i pridružiti se stotinama zaljubljenika u rekreairanje prekrasnom Istrom – Istra Trek je super izbor. Nabavite potrebnu opremu, priključite se natjecateljima – i uživajte u rekreativnom istraživanju prekrasne Istre.

Zabava IstraTrek utrka natjecanje u Istri sportsko događanje treking utrka Istra popularno Istra Trek natjecanje konzultacije
Super atmosfera na IstraTreku (Photo: FB IstraTrek)

Oslobodite se svakodnevnog stresa i samo uživajte u prirodi

IstraTrek natjecanje donosi nekoliko raznih kategorija i dužina za natjecatelje. Samim time, možemo reći kako je utrka u potpunosti prilagođena svim vrstama natjecatelja. Od profesionalnih sportaša željnih nadmetanja, preko rekreativaca odlične kondicije pa sve do ležernih natjecatelja koji samo žele uživati u prekrasnoj istarskoj prirodi.

Mnogbrojni natjecatelji IstraTrek utrke dolaze iz velikih gradova u kojima su svakodnevno obasuti užurbanom svakodnevicom i obiljem stresa. Sudjelovanje na IstraTrek utrci ljudima pruža potpuno otpuštanje kočnica i stresa te uživanje u ljepoti života. Utrka vas povezuje s prirodom i opušta do te mjere – da naprosto zaboravite na svakodnevne probleme u poslu i životu.

Degustirajte vrhunske istarske gastro delicije i odlična domaća pića

Istra se uz obilje prirodnih, kulturnih i povijesnih znamenitosti – može pohvaliti i vrhunskom gastro ponudom. Unutrašnjost Istre posebno je atraktivna zbog odličnih mesnih gastro proizvoda (istarski pršut, istarski ombolo), dok obala donosi odlične morske namirnice (školjke, ribe, hobotnice). Uz sve to valja nadodati i odličnu ponudu domaćih sireva i maslinova ulja.

Dakako, Istra je prepoznatljiva po vrhunskim vinima. Posebno se ističu Istarska malvazija i Teran – koji čine okosnicu istarske vinske ponude. Sve je popularnija i proizvodnja istarskih žestokih pića, među kojima je sve značajniji Istarski gin.

Sve iznad navedeno i još puno više – moći ćete kušati tijekom posjeta Istri. Dakako, dio istarskih delicija i odlične gastro ponude očekuje vas i za vrijeme sudjelovanja na IstraTrek utrci. Organizatori redovito pripreme odlične istarske gastro proizvode – kako bi natjecatelji mogli uživati u ukusnoj hrani i piću.

Planinarenje u Istri
Pogled s vidikovca (Photo: Pixabay.com)

IstraTrek 2022 – što vas sve očekuje na ovogodišnjoj utrci

IstraTrek 2022 održava se u Pićanu, malenom istarskom mjestu između Pazina i Plomina. Utrka se održava u subotu, 4. lipnja 2022. godine. Natjecanje se održava u poslijepodnevnim satima, s time da razne kategorije utrke imaju i različita vremena početka natjecanja.

Ultra kategorija IstraTrek natjecanja ove godine donosi 45 kilometara udaljenosti i savladavanje oko 1600 metara nadmorske visine. Zanimljivo, mjesto starta utrke neće biti poznato natjecateljima – te ih na sam start dovozi službeni autobus natjecanja. Ultra utrka starta u 14.00 sati, a start je na kronometar (svakih 5 sekundi prema startnim brojevima).

Challenger kategorija namijenjena je rekreativcima s odličnom kondicijskom spremom. Utrka donosi 24,7 kilometara dužine i savladavanje oko 1000 metara nadmorske visine. Utrka starta u Pićanu, a početak utrke je u 15.00 sati.

Light kategorija IstraTrek utrke je namijenjena svima koji žele uživati u trčkaranju, planinarenju i šetnji prekrasnom istarskom prirodom. Light utrka je dužine 11,7 kilometara, a potrebno je savladati oko 400 metara nadmorske visine. Utrka također starta u Pićanu, a službeni početak utrke je u 17.00 sati.

Prijave na sve utrke zaključavaju se tjedan dana prije održavanja natjecanja. Startnina iznosi 150 kuna (za sve kategorije), a natjecatelji će dobiti službenu majicu utrke, kartu i ostale potrepštine. Valja naglasiti kako je tijekom utrke obavezno sa sobom nositi obaveznu opremu – u protivnom slijedi penalizacija.

Trčanje Zabava IstraTrek utrka natjecanje u Istri sportsko događanje treking utrka Istra popularno Istra Trek natjecanje konzultacije
Zanimljiva i popularna utrka u Istri (Photo: FB IstraTrek)

IstraTrek – zašto sudjelovati na popularnoj utrci Istrom?

IstraTrek je tradicionalno natjecanje koje se već dugo godina održava na raznim lokacijama prekrasne Istre. Ove godine utrka starta u mjestu Pićan i vodi vas na neke od najljepših lokacija u blizini Pićana. Svi natjecatelji mogu uživatu u predivnim vidikovcima, zelenilu prirode, obilju dobre atmosfere te u ukusnoj hrani.

IstraTrek 2022 odražva se u subotu 4. lipnja, a službeni početak utrke je u 14.00 sati (Ultra), 15.00 sati (Challenger) i 17.00 sati (Light kategorija). Organizator utrke pripremio je obilje zanimljivosti i pozitivne atmosfere – te smo sigurni kako ćete uživati u svakom kilometru prekrasne istarske utrke.

Tražite li zanimljivo rekreativno događanje na području Istre – IstraTrek 2022 je odličan izbor. Prilika je to da trčite, planinarite i šetate nekim neotkrivenim dijelom Istre – koji će vas oduševiti prekrasnim prizorima. Vrijeme je da nabavite potrebnu opremu, izvršite prijavu na službenoj web stranici utrke – te se zaputite na nezaboravnu sportsku avanturu u Istri. Želimo vam puno sreće, zabave i uživanja – na IstraTrek 2022.

Svakako pogledajte

Top Pula događanja – pronađite najbolja Pula događanja i zabavite se u Puli

admin

Karneval u Labinu – 8 super razloga zašto posjetiti Labinsku maškaranu povorku

admin

Umaški karneval – 9 super razloga zašto posjetiti karneval u Umagu, Petroviji i Murinama

admin
Please enter an Access Token