Barbariga Grožnjan Hum Istra Istraživanje povijesti Izleti Medulin Motovun Najpopularniji izleti Novigrad Poreč Pula Rabac Rovinj Smještaj Umag

Gdje ljetovati u Istri: Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri

Gdje ljetovati u Istri i koja je najbolja istarska destinacija za savršen odmor? Koje su najpopularnije istarske destinacije za miran i opuštajući odmor, a koja su najbolja istarska mjesta za zabavu i uživanje? Gdje pronaći idealan i povoljan smještaj u Istri? Koje znamenitosti i aktivnosti obavezno posjetiti prilikom ljetovanja u Istri?

Tražite li odgovor na pitanje Gdje ljetovati u Istri – na pravome ste mjestu. Naime, u nastavku teksta otkriti ćemo vam čak 15 najpopularnijih istarskih destinacija za savršen odmor i opuštanje. Pokazati ćemo vam koje atrakcije donose najpopularnija istarska mjesta, gdje pronaći odličan i povoljan smještaj te kako se zabaviti uz predivne plaže, odlične restorane i zabavne beach barove.

Ljetovanje u Istri – savršeno rješenje za fantastičan, predivan i opuštajući odmor

Istra je jedna od najpopularnijih hrvatskih turističkih regija, koju svake godine posjete mnogobrojni domaći i strani turisti. Istarski poluotok donosi spoj predivnog čistog mora, atraktivne stjenovito-pješčane obale, pitoresknih brežuljaka i planinskih vidikovaca. Raznovrsnost Istre odlična je pozivnica za savršen odmor i ljetovanje iz snova.

Predivan krajolik i ljepota prirode tek su dio bogate ponude koju Istra nudi svim svojim gostima. Fantastične gastro delicije, predvođene zaštićenim Istarskim pršutom i sirom, fantastična su prilika za uživanje u svim čarima istarske gastronomije. Bogata kulturno-povijesna baština odvest će vas u tisućljeća prije Krista, kada je svijet živio jedan potpuno drugačiji život.

Ljetovanje u Istri savršena je kombinacija svega za sve generacije. Mladi posjetitelji mogu uživati u atraktivnom moru, obilju zabave u fantastičnim beach barovima i klubovima, dok stariji gosti mogu pronaći svoju oazu mira u predivnim kućama za odmor i mirnim plažama daleko od turista.

Gdje ljetovati u Istri – prekrasne destinacije za savršen odmor

U mnogobrojnoj ponudi istarskih destinacija, ponekad je gostima i turistima teško odabrati najbolju destinaciju za odmor i opuštanje. Srećom, pronašli smo rješenje za vas. Istražili smo mnogobrojne istarske destinacije te izdvojili 12 najatraktivnijih destinacija u kojima možete provesti savršen godišnji odmor.

U nastavku teksta donosimo vam odgovor na pitanje Gdje ljetovati u Istri. Izdvojiti ćemo top 12 istarskih destinacija koje donose savršen spoj mira, odmora, zabave i užitka za sve generacije posjetitelja. Navest ćemo koje su prednosti navedenih destinacija te vam predložiti najbolji smještaj i izlete u Istri.

Želite li ovog ljeta istraživati čari i ljepote Istre – svakako nastavite s čitanjem teksta. U nastavku slijedi lista top 12 istarskih destinacija koje će vas oduševiti. Evo gdje ljetovati u Istri:

Gdje ljetovati u Istri Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri
Gdje ljetovati u Istri Rovinj (Photo: Pixabay.com)

Rovinj – predivan romantičan morski grad bogate povijesti

Rovinj je definitivno jedan od najljepših i najpopularnijih hrvatskih turističkih gradova. Popularni Rovinj već je desetljećima jedna od omiljenih destinacija mnogobrojnih turista, u potrazi za mirom, romantikom i odmorom. Tražite li istarski grad u kojem možete iskusiti svu ljepotu Istre – Rovinj je fantastičan odabir.

Rovinj donosi spoj predivne prirode i mora, bogate povijesti i građevina, ali i vrhunske gastro i smještajne ponude. Tijekom ljetnih mjeseci grad je prepun turista, koji uživaju u predivnim rovinjskim ulicama, istražujući povijesti i opuštajući se uz vrhunska fina i fantastična istarska jela.

U Rovinju možete pronaći raznovrstan smještaj – svih cjenovnih razreda. Posebno su atraktivni hoteli i turistička naselja, koja su omiljen izbor domaćih i stranih turista. Dakako, tu je i bogata ponuda apartmana i kampova, kao i sav ostali smještaj.

Saznajte ovdje sve o najpoznatijoj znamenitosti Rovinja – Crkvi sv. Eufemije.

Pula valovi Gdje ljetovati u Istri Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri
Gdje ljetovati u Istri Pula (Photo: Pixabay.com)

Pula – najveća destinacija Istre i predivna Pulska arena

Pula je vrlo vjerojatno jedan od najpopularnijih odgovora na pitanje Gdje ljetovati u Istri. Naime, ovaj popularni istarski grad donosi zanimljiv spoj predivne prirode, bogate povijesti i modernog stila života. U Puli možete uživati u bezbroj atraktivnog sadržaja – posebice u vrijeme ljetnih mjeseci.

Pula je najveće središte Istre i jedan od najpopularnijih turističkih gradova na Jadranu. Prepoznatljiva atrakcija Pule svakako je Pulska arena koja simbolizira važnost Pule još iz vremena prije Krista. No, Pulski amfiteatar samo je jedna od povijesnih znamenitosti koje Pulu čini izvrsnim odabirom za savršen godišnji odmor.

Poželite li ljetovati u Puli na raspolaganju imate mnogobrojne vrste smještaja. Od izvrsne ponude hotela i kuća za odmor, preko hostela i apartmana pa sve do kampova i turističkih naselja. Dakako, Pula donosi i mnogobrojne vrhunske restorane u kojima ćete uživati u zavodljivim okusima istarskih delicija.

Saznajte ovdje koje su najpopularnije i najljepše plaže u Puli.

Medulin – uživanje u predivnim plažama i čistome moru

Medulin je baš poput Pule i Rovinja, jedna od najpopularnijih destinacija u Istri. Jedan od glavnih aduta Medulina svakako su predivne plaže koje su savršene za raznovrsne aktivnosti na moru. Dakako, uz plaže Medulin se može pohvaliti i raznim drugim atraktivnim sadržajem u kojem posebno valja istaknuti odličnu gastro ponudu i predivne prirodne atrakcije.

Medulin je na turističkoj karti Istre prepoznat kao jedna od najboljih destinacija za sunčanje i kupanje. Mnogobrojne Medulinske plaže donose raznovrsnost u kojoj će uživati sve generacije i vrste gostiju. Od predivne pješčane plaže za roditelje djecom, preko atraktivnih šljunčano-kamenitih plaža za ugodan odmor pa sve do stjenovitih plaža za sunčanje i maksimalno opuštanje.

Sve o plažama u Medulinu saznajte u članku: Top plaže u Medulinu.

U Medulinu možete pronaći razne vrste smještaja u raznim cjenovnim razredima. Dakako, uz nekoliko popularnih hotela i kampova, gosti se mogu smjestiti i u mnogim apartmanima i kućama za odmor. Cjelokupna ponuda upotpunjena je odličnom gastro ponudom, kao i zabavnim beach barovima i noćnim klubovima.

hrvatska valovi Gdje ljetovati u Istri Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri
Gdje ljetovati u Istri Medulin (Photo: Pixabay.com)

Umag – top destinacija za ljubitelje tenisa, golfa i ostalih sportskih aktivnosti

Umag je jedan od većih istarskih gradova, a posebno je prepoznatljiv po mnogobrojnim sportskim događanjima tijekom čitavog ljeta. Dakako, vrhunac sportskih događanja jest veliki ATP Umag – koji svake godine ugosti mnogobrojne poznate tenisače iz čitavog svijeta.

Umag je jedna od top istarskih destinacija za sve ljubitelje sportskih aktivnosti. Naime, osim mnogobrojnih teniskih terena s pogledom na more, u Umagu možete uživati igrajući golf, ali i u raznim drugim sportskim aktivnostima. Osim uživanja u sportu, Umag ima i predivno more s atraktivnim plažama gdje možete uživati u sunčanju i kupanju, ali i kvalitetnoj gastro ponudi.

Smještaj u Umagu mogu pronaći sve vrste gostiju, s obzirom da je ova destinacija poznata po raznovrsnom kvalitetnom smještaju. Umag se može pohvaliti s nekoliko vrhunskih hotela u kojima obožavaju odsjedati strani turist, dok će se domaći često radije odlučiti za apartmane, kampove i kuće za odmor.

Novigrad – zanimljiv i živahan istarski gradić prepun boja i veselja

Novigrad je posljednjih godina i desetljeća sve češće među najpopularnijim istarskim destinacijama pa samim time zaslužuje biti dio liste odgovora na pitanje Gdje ljetovati u Istri. Posebnost Novigrada je vesela i razigrana atmosfera koja ovu destinaciju čini odličnim izborom za sve vrste gostiju.

Novigrad će vas oduševiti zanimljivim živahnim fasadama koje upotpunjuju ljepotu čistog mora i brodica. Predivna luka s malenim brodicama stvara idilično istarsko okruženje, koje zorno dočarava život ovdašnjeg stanovništva. Dakako, u Novigradu možete uživati u raznim sportskim i opuštajućim aktivnostima, baš kao i u odličnoj gastro ponudi.

Iako je Novigrad jedna od najpopularnijih destinacija u Istri, činjenice jest da ne pruža tako veliku raznovrsnost smještaja kao što to čine Pula, Rovinj ili Poreč. Ipak, u Novigradu ćete pronaći mnoštvo atraktivnih apartmana i kuća za odmor u kojima se možete bezbrižno opustiti i uživati u vašem savršenom ljetnom odmoru.

Poreč – zanimljiv istarski grad bogate povijesti i raznih događanja

Poreč se smjestio vrlo blizu Novigrada, ali i Rovinja. Popularni Poreč već je desetljećima jedna od najpopularnijih istarskih destinacija, posebice zbog vrijednog spoja bogate kulture, povijesti i prirodne raznovrsnosti. Poreč se može pohvaliti vrlo atraktivnim i vrijednim povijesnim nasljeđem koje mnogobrojni turisti obožavaju istraživati.

Ulice Poreča odaju romantičan dojam, koji je upotpunjen predivnim morem i šumom valova koji udaraju u kopno. U Poreču možete uživati u nekoliko popularnih atraktivnih plaža, baš kao i u bogatoj gastronomskoj ponudi tijekom ljetnih mjeseci. Poreč je prema mnogim kriterijima – idealna lokacija za ljetovanje u Istri.

Područje Poreča obiluje raznim vrstama i mogućnostima smještajnog kapaciteta. Tako u Poreču možete pronaći atraktivne hotele srednjeg ili višeg cjenovnog razreda, ali i uvijek popularne kuće za odmor za potpuni mir i uživanje. Dakako, ponuda je upotpunjena odličnim kampovima za ljubitelje uživanja u prirodi, kao i raznovrsnim apartmanima različitih cjenovnih razreda.

Barbariga – atraktivno istarsko mjesto okruženo šumom i morem

Barbariga je vrlo zanimljivo i lijepo istarsko mjesto koje se smjestilo na otprilike pola puta između Rovinja i Pule. Ovo istarsko mjesto specifično je po tome što je u velikom dijelu okruženo šumom, unatoč tome što je izuzetno blizu mora. Zahvaljujući tome, Barbariga vam donosi spoj urbanog središta i atraktivne prirode.

Barbariga je sa svih strana okružena šumom, zbog čega je izuzetno povoljna lokacija za sve ljubitelje prirode i šetnji. Ipak, svega nekoliko minuta od Barbarige nalazi se čisto i predivno more u kojem se možete osvježiti. Nekoliko atraktivnih plaža za sunčanje i bezbrižno osvježavajuće kupanje – sjajan su povod ljetovanja u Barbarigi.

Ponuda smještajnih kapaciteta u Barbarigi je relativno dobra i možemo reći kako su upotpunjeni gotovo svi zahtjevi gostiju. Posebno je atraktivna i šarolika ponuda apartmana, koji su čest odabir domaćih i stranih gostiju. U samoj Barbarigi možete se zabaviti uz zanimljiva ljetna događanja, kao i uživanje u odličnoj gastro ponudi.

Motovun Gdje ljetovati u Istri Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri
Gdje ljetovati u Istri Motovun (Photo: Pixabay.com)

Motovun – popularno istarsko mjesto prepoznatljivo po filmskom festivalu

Motovun je po mnogočemu jedinstveno istarsko mjesto koje je odlična destinacija za ljetovanje u Istri. Iako Motovun nije smješten na samoj obali uz more, ovo je predivno mjesto itekako vrijedno posjeta i istraživanja. Motovun je posebno prepoznatljiv među ljubiteljima filmova – zbog Motovun film festivala.

Motovun se smjestio u središnjem sjevernom dijelu istarskog poluotoka, na predivnom brežuljku okruženom šumama i atraktivnom prirodom. Motovun vam ne može ponuditi uživanje u moru i kupanju, ali vam može pružiti uživanje u predivnim šetnjama pitoresknim ulicama stoljetne povijesti i tradicije.

U Motovunu nema puno dostupnog smještaja, no ako imate priliku rezervirati smještaj u Motovunu svakako to preporučujemo. Naime, probuditi ćete se uz predivan pogled na motovunske ulice, ali i atraktivnu ljepotu istarskog poluotoka. U Motovunu su dostupne neke vile i apartmani, no važno je na vrijeme potražiti smještaj – želite li iskusiti čar života u Motovunu.

Rabac – odlična istarska destinacija za ljubitelje prirode i mora

Rabac je još jedna od izvrsnih odgovora na pitanje – Gdje ljetovati u Istri. Ova predivna istarska destinacija iz godine u godinu je sve popularnija među turistima, a svoju uspješnost može zahvaliti i odličnoj smještajnoj ponudi. Rabac je fantastičan izbor za sve željne uživanja u moru i prirodi.

Rabac se smjestio na istočnom dijelu Istarskog poluotoka i jedna je od prepoznatljivijih destinacija tog dijela Istre. U Rapcu možete uživati u odličnoj ponudi gastro delicija, baš kao i predivnim šetnjama uređenim stazama. Popularni Rabac odlično je mjesto za sve koji se žele opuštati uz zvukove i mirise prirode, bez suviše žamora turista.

Vrlo je zanimljivo vidjeti kako u mjestu Rabac zapravo postoje izvrsni smještajni kapaciteti koji omogućuju sve veći turistički rast iz godine u godinu. U Rabcu možete pronaći odličan hotelski smještaj, ali i mnogobrojne apartmane i sobe. Cjelokupna ponuda pokriva razne vrste gostiju – te se može pronaći ponešto za sve kategorije budžeta.

Duga uvala – zanimljiva istarska destinacija za djecu i mlade

Duga uvala vrlo je zanimljiv predio istočne strane Istarskog poluotoka, koji turistički i nije pretjerano eksponiran. Atraktivna Duga uvala donosi nekoliko predivnih prirodnih plaža, ali i obilje dodatnog sadržaja za djecu i mlade. Posebno se ističu i mnogobrojni sportski tereni na kojima možete zaigrati tenis, nogomet, odbojku, minigolf, boćanje, itd.

Duga uvala je maleno istarsko mjesto koje se smjestilo nešto više od 20 kilometara od Pule te 30-ak kilometara od Rovinja. Atraktivno obalno mjesto donosi mogućnosti kupanja u predivnom čistom moru, na nekoliko zanimljivih prirodnih plaža. U samome mjestu nalazi se naselje za odmor djece i mladih, ali i mnogi drugi objekti za smještaj turista.

U Dugoj uvali pronaći ćete mnoge apartmane i sobe, u kojima ćete pronaći svoj mir i mjesto za opuštanje. Poželite li kvalitetno jesti na raspolaganju vam je nekoliko restorana i pizzerija, dok ćete zabavu pronaći u disko klubovima i na terasama barova.

Hum – najmanji grad na svijetu za uživanje u miru i ljepoti prirode

Hum je maleni istarski gradić koji je svjetsku slavu doživio zahvaljujući činjenici da se radi o najmanjem gradiću na svijetu. Iako veličinom iznimno malen, Hum skriva mnogobrojne ljepote i povijesno važne činjenice. Dakako, mnogobrojni turisti posjećuju ga upravo iz razloga što nosi titulu “najmanjeg grada na svijetu”.

Iako veličinom malen, Hum itekako zaslužuju biti na listi odgovora – Gdje ljetovati u Istri. Naime, ovaj maleni romantični gradić donosi predivne malene ulice, koje pružaju užitak šetanja i uživanja u istarskoj povijesti. Iako je Hum daleko od mora i morskih ljepota, vrlo brzo će vam prirasti srcu. Smješten podno Učke, donosi predivne vidikovce na istarski poluotok.

Hum zbog svoje oskudne veličine ne može ponuditi puno dodatnog sadržaja turistima, što znači i da je smještajem poprilično oskudan. Ipak, potražite li na vrijeme, mogli biste pronaći neki smještaj u blizini Huma što će vam pružiti priliku istraživanja ovog malenog istarskog gradića. Putujete li u Istru, svakako posjetite najmanji gradić na svijetu – Hum.

valovi Gdje ljetovati u Istri Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri
Gdje ljetovati u Istri (Photo: Pixabay.com)

Grožnjan – destinacija kroz koju upoznajete svu ljepotu istarskih mjesta

Grožnjan sasvim sigurno nije top turistička destinacija u Istri, ali je zaslužio svoje mjesto na listi destinacija koje vrijedi posjetiti prilikom ljetovanja u Istri. Ovo zanimljivo maleno istarsko mjesto nalazi se u unutrašnjosti Istre, smješteno blizu slovenske granice, ali i relativno blizu Umaga i Poreča.

Grožnjan je poželjno posjetiti iz razloga što na jednostavan i jedinstven način dočarava svu ljepotu i vrijednost tipičnih istarskih destinacija. Starinske ulice upotpunjene raznim biljem i cvijećem te dašak prošlosti na svakom koraku – čine Grožnjan odličnim mjesto za turistički posjet i boravak.

S obzirom da Grožnjan nije veliko mjesto, dodatnog sadržaja i smještaja nema baš puno. Ipak, u Grožnjanu ćete pronaći zanimljive smještajne mogućnosti, zahvaljujući kojima ćete uživati u svim čarima tipičnog istarskog mjesta. Želite li iskusiti kako izgleda život u unutrašnjosti Istre – Grožnjan je odličan odgovor na pitanje Gdje ljetovati u Istri.

Svakako pogledajte

Staza sedam slapova – 17 tajni najljepše planinarske staze u Istri

admin

Pula plaže: Top 12 najpopularnijih plaža u Puli za sunčanje, kupanje i zabavu

admin

Najbolje Vrsar plaže – top 7 najpopularnijih plaža u Vrsaru

admin
Please enter an Access Token