Brijuni Fažana Istraživanje povijesti Izleti Izleti brodom Najpopularniji izleti

Fažana Brijuni izlet – top 9 super razloga za izlet na Brijune iz Fažane

Razmišljate o izletu na Brijune? Zanima vas zašto je izlet Fažana Brijuni odličan izbor? Što sve možete doživjeti na izletu iz Fažane na Brijune? Koje sve agencije nude izlete u NP Brijuni i kako se kreće cijena izleta?

Nacionalni park Brijuni jedan su od najljepših prirodnih lokaliteta u Hrvatskoj. Predivno otočje krije mnogobrojne tajne, koje su tijekom povijesti postale jedna od najpopularnijih hrvatskih turističkih atrakcija. Predivna priroda, obala, atraktivne životinje, hoteli, znamenitosti i vrlo zanimljive povijesne priče – samo su dio iskustva koje vas čeka na izletu iz Fažane na Brijune.

Izlet Fazana Brijuni donosi mnoštvo zanimljivosti i svakako je jedan od top izleta koje ne smijete propustiti u Istri. Nalazite li se u blizini Fažane, svakako vam savjetujemo da izdvojite nekoliko sati za posjet prekrasnim Brijunima. U nastavku vam donosimo 9 super razloga zašto posjetiti NP Brijuni iz Fažane:

Fažana Brijuni izlet - top 9 super razloga za izlet na Brijune iz Fažane - super izlet
Fažana (Photo: BestOfIstria.hr)

Prekrasna Fažana kao vrata NP Brijuna

Fažana je prekrasno istarsko mjesto, koje iz godine u godinu obara rekorde noćenja turista. Nekada pitoreskno ribarsko mjesto, danas je u potpunosti posvećeno turizmu i turistima. Mnogobrojni sadržaji za turiste razlog su zašto ćete u Fažani maksimalno uživati u svako doba dana i godine.

Atraktivna kilometarska šetnica uz more, predivne plaže, čisto more, mnogobrojni smještajni kapaciteti, razne sportske aktivnosti i oblije gastro ponude – samo su dio sadržaja koji se nudi u Fažani. Želite li uživati u bezbrižnom i opuštajućem odmoru u jednoj od najljepših destinacija u Istri – Fažana je svakako top izbor.

Fažana je ujedno i destinacija koja se nalazi najbliže NP Brijuni – te je mnogi nazivaju vratima NP Brijuna. Želite li doživjeti čarobne Brijune – izlet iz Fažane je odličan izbor. Predivno putovanje brodom prema NP Brijuni pružiti će vam maksimalno uživanje u zvucima, mirisima i pogledima Mediterana.

Čaroban arhipelag NP Brijuna osvojiti će vaše srce

NP Brijuni su jedno od najljepših i najzanimljivijih otočja u Hrvatskoj. Nekoliko većih i manjih otoka čine atraktivan arhipelag nacionalnog parka – koji redovito očarava turiste. Iz Fažane možete krenuti velikim brodom direktno do otoka Veli Brijun ili manjim brodovima oko brijunskog arhipelaga.

Putovanje brodom Fažana Brijuni traje od 15 minuta pa na više – ovisno o tome koju rutu putovanja brodom odaberete. Direktna linija iz Fažane za Brijune dovesti će vas za manje od pola sata na odredište, no želite li uživati u brodskom razgledavanju arhipelaga – vožnja brodom može trajati i nekoliko sati.

Valja spomenuti kako mnogobrojne agencije iz Fažane nude izlete na NP Brijune – a moguće je razgledavanje više otoka i otočića. Predivni arhipelag NP Brijuna izmamiti će vam osmijeh na lice jer ćete uživati u svim atraktivnim pogledima i zvukovima čarobnom mediterasnkog mora.

Zalazak sunca Brijuni - Fažana Brijuni izlet - izlet na Brijune iz Fažane
Zalazak sunca s pogledom na NP Brijuni (Photo: BestOfIstria.hr)

NP Brijuni prepuni zanimljivih prirodnih atrakcija

NP Brijuni su jedan od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova koji krije mnogobrojne prirodne ljepote i posebnosti. Brijuni su još od davnih dana bili na visokom glasu te su i dan danas ostali jedno od najljepših područja Hrvatske. Atraktivna priroda koja popunjava čarobno otočje Brijuna donosi očaravajuću raznolikost u kojoj ćete sasvim sigurno uživati.

Nacionalni park Brijuni osim mnoštva zelenila i sačuvanih biljnih vrsta, donose i mnogobrojne zanimljive životinjske vrste. Od uvijek atraktivnih zebri, preko ljama i boškarina – pa sve do indijskog slona. Iako su nekada na Brijunima bila dva slona kao poklon iz Indije, danas možete vidjeti samo jednog.

Posebno su atraktivne srne koje se slobodno šeću parkom i možete im prići na nekoliko metara. Iako po naravi plahe životinje, zbog stalnog druženja s ljudima – ovdašnje su srne vrlo susretljive i spremne za snimanje prekrasnih fotografija. Na NP Brijunima naletjeti ćete i na svima dobro poznate ptice pričalice – papige koje će vas oduševiti svojim zanimljivim govorancijama.

Brijuni bogate povijesti i važnih političkih odluka

Brijuni su od davnina imali vrlo važno mjesto u povijesnim zbivanjima. Tako ćete na Brijunima pronaći vrlo vrijedne ostatke nekadašnjeg doba – koji će vas očarati na prvi pogled. Dakako, cijela će povijest dobiti još više na značaju kada od turističkog vodiča čujete priče koje su krojile povijest Hrvatske i Europe.

Naime, Brijuni su bili (i još uvijek jesu) važna stanica u donošenju mnogih političkih odluka. Političari širom Europe i svijeta pristizali su na Brijune kako bi s domaćim političarima raspravljali o važnim odrednicama političke scene Europe i svijeta. NP Brijuni se tako mogu pohvaliti kako su ugostili vrlo važne goste tijekom svoje bogate povijesti.

Zahvaljujući tome, Brijuni su uvijek bili top destinacija na kojoj se mogu vidjeti razne kulturne i povijesne ljepote. Veliki dio sadržaja na Brijunima nastao je upravo zbog političkih druženja – pa je povijest Brijuna vrlo važna i bogata. Sve to saznati ćete tijekom slušanja vodiča na Brijunima.

Fažana Brijuni izlet - top 9 super razloga za izlet na Brijune iz Fažane
Fažana Brijuni izlet brodom (Photo: BestOfIstria.hr)

Otočje Brijuna odlična destinacija za osvježavajuće kupanje

Ako na izlet pođete privatnim brodom, vrlo vjerojatno ćete se tijekom putovanje moći okupati. Naime, privatni organizatori brodskih izleta nude svojim korisnicima mogućnost kupanja na nekom od otoka Brijunskog arhipelaga. Najpopularniji među njima svakako je otok Sv Jeronim – gdje se nalazi atraktivna pješčano-kamenita plaža.

Privatni izleti na Brijune imaju prednost fleksibilnosti putovanja pa klijenti mogu birati što će posjetiti i hoće li se okupati tijekom putovanja. Dakako, dio brodica nudi i hranu za putnike, kao i obilje pića za sve koji zatraže osvježenje od ljetnih vrućina.

Uživajte u gastro delicijama tijekom puta Fažana Brijuni

Izlet Fažana Brijuni uglavnom traje svega 15 minuta – ako se odlučite za put velikim brodom. No, ako za istraživanje Brijuna odaberete manji privatni brod – tada će se putovanje brodom pretvoriti u pravu malu avanturu na kojoj ćete neizmjerno uživati.

Na manjim brodicama domaćini će vas uglavnom uslužiti nekim pićem dobrodošlice ili atraktivnim pićima tijekom putovanja. Prema dogovoru, na tim ćete brodicama moći uživati i u ukusnim istarskim gastro delicijama. Dakle, putovanje na Brijune pretvoriti će se u odličnu gastro avanturu s prekrasnim pogledom na brijunski arhipelag.

Neke agencije nude ručkove i večere uključene u cijenu putovanja, dok je kod nekih potrebna doplata takvih usluga. Dakako, želite li jedinstveno iskustvo istraživanja Brijuna – svakako vam savjetujemo da odaberete putovanje s uključenim pićem i gastro delicijama.

Mogućnost razgledavanja dupina tijekom puta na Brijune

Agencije za brodske izlete u Fažani kao jednu od top ponuda izdvajaju i – razgledavanje dupina. Dupini su vrlo popularni i česti stanovnici ovdašnjeg morskog područja i mnogi će ih gosti vidjeti tijekom svojeg putovanja. Dakako, većina agencija razdvaja izlet na Brijune i razgledavanje dupina – pa brodski izlet na Brijune ne garantira da ćete vidjeti dupine u moru.

Razgledavanje dupina uglavnom se može doživjeti na svega nekoliko minuta vožnje dalje od Brijuna – što je također predivno iskustvo koje ne smijete propustiti. Predivni dupini uvijek su bili simbol dobrote i ljubavi – pa ćete sasvim sigurno uživati u čarobnom zalasku sunca uz razigrane dupine u moru.

Središte Fažane - Istra - top destinacija
Predivno središte Fažane (Photo: BestOfIstria.hr)

Upoznajte prekrasnu Fažanu i uživajte u odmoru

Fažana je jedna od najljepših istarskih destinacija – koja je u potpunosti prilagođena uživanju turista. Od atraktivnog središta mjesta u kojem možete upijati ljepotu predivnih šarenih fasada, preko prekrasnih plaža i čistog mora pa sve do odlične gastro ponude na svakom koraku.

Prekrasna Fažana nudi vam sve potrebno kako bi vaš odmor u Istri bio odličan. U jutarnjim i popodnevnim satima Fažana je prepuna veselih kupača, a u večernjim satima šetači zauzimaju prostranu šetnicu uz more – te uživaju u čarobnom zvuku valova, glazbe i dječjeg smijeha.

Nakon što vaš izlet Fažana-Brijuni završi – možete se opustiti uz osvježavajuća pića i ukusna jela na fažanskoj rivi. Zanimljiva ponuda gastro specijaliteta u kombinaciji s odličnim kulinarskim stručnjacima – ponuditi će vam odlično gastro iskustvo Fažane i Istre. Dakako, to je samo dio onog što vam pitoreskna Fažana nudi.

Zašto odabrati Fažana Brijuni izlet – i koliko je cijena puta Fazana Brijuni?

Izlet Fažana Brijuni jedan je od najpopularnijih izleta u Istri. Predivni NP Brijuni od davnina su vrlo popularna turistička destinacija, a upravo je polazak iz Fažane za Brijune najbolji odabir. Naime, Fažana se nalazi najbliže Brijunima, a ujedno je predivna destinacija za uživanje po povratku s izleta.

Cijena ulaznica za NP Brijuni kreće se oko 200 kuna za odrasle, dok će djeca platiti upola manje. Izlet na NP Brijune nude i razne privatne brodske agencije, a cijena aranžmana takvih agencija je od 200 kuna na više. Valja naglasiti kako ćete dodatno trebati platiti u ulaznicu na Brijune.

Bez obzira na troškove puta Fažana Brijuni – činjenica jest da se ovaj izlet itekako isplati. Naime, upoznati ćete predivne NP Brijune koji su već desetljećima simbol ljepote i prestiža Hrvatske. Želite li uživati u ovome jedinstvenom iskustvu – sada je pravo vrijeme da rezervirate svoj izlet na Brijune.

Svakako pogledajte

Limski kanal izlet brodom iz Vrsara – doživite čaroban Limski kanal uz brodski izlet

admin

Slap Sopot (Istra) – 7 čudesnih prizora zbog kojih će vas slap Sopot oduševiti

admin

Svjetionik Porer: 7 zanimljivih činjenica o predivnom svjetioniku Porer u Istri

admin
Please enter an Access Token