Barban Gastro Istra Restorani i konobe

Barban restorani – 6 najpopularnijih restorana i pizzerija u Barbanu (Istra)

Koji su najpopularniji restorani u Barbanu? Kakvu ponudu hrane i pića donose Barban restorani? Koje sve ukusne gastro delicije možete kušati u popularnim barbanskim restoranima i koja su najpopularnija jela u ovdašnjim restoranima?

Barban je predivno malo istarsko mjesto koje se smjestilo na putu od Labina prema Puli. Barban donosi mnoštvo prirodnih i kulturnih ljepota, među kojima svakako vrijedi istaknuti manifestaciju Trka na Prstenac. Svratite li u Barban i poželite nešto posjesti, ovo predivna istarska destinacija donosi vam nekoliko popularnih restorana i pizzerija.

Restorani u Barbanu donose raznoliku ponudu hrane i pića, a sigurni smo kako ćete uživati u svakom zalogaju. Uz predivan istarski krajolik, mnoštvo zabavnog sadržaja i odlične gastro ponude – Barban je odličan izbor za izlet i uživanje u odmoru.

Barban restorani – raznovrsna ponuda ukusnih domaćih i stranih jela

Barbanski restorani donose zanimljivu raznolikost ponude hrane i pića. Naime, u restoranima Barbana možete uživati u odličnim ribljim jelima, tradicionalnoj kuhinji baziranoj na plodovima unutrašnjosti Istre, ali i u popularnim stranim jelima poput pizze i tjestenine.

Svi Barban restorani pobrinuli su se kako bi u svojoj ponudi važno mjesto dali istarskoj tradicionalnoj kuhinji. Stoga, u ovdašnjim restoranima možete kušati ukusna tradicionalna jela i delicije, koje Istru čine odličnom destinacijom za gurmansko uživanje.

Poželite li posjetiti neki od restorana u Barbanu, u nastavku vam donosimo listu najpopularnijih lokacija za gastro uživanje. Ovo je 6 najboljih i najpopularnijih restorana u Barbanu koje svakako vrijedi posjetiti:

Konoba Barban restorani - 6 najpopularnijih restorana i pizzerija u Barbanu (Istra)
Popularni Barban restorani Istra (Photo: Pixabay.com)

Villa Štefanija (Barban) – ukusna tradicionalna istarska jela pripremljena na moderan način

Villa Štefanija je predivan restoran u Barbanu koji će vas očarati svojim uređenjem, ali i odličnim sezonskim jelima. Restoran koji počiva na dugoj tradiciji jela koja je kuhala nona Štefanija, a svojim gostima osigurava povratak u neka prošla vremena ovdašnjeg kraja.

Restoran Villa Štefanija inspiraciju za jela pronalazi u istarskoj prirodi i moru, koje je oduvijek bilo izvor visoko kvalitetnih namirnica za pripremu jela. U ovom restoranu možete uživati u ukusnim i zdravim tradicionalnim jelima, protkanim ljubavlju srdačnog osoblja.

Kombiniranjem domaćih namirnica, tradicionalnih recepata i modernog pristupa kulinarstvu – restoran Villa Štefanija odličan je izbor za sve posjetitelje Barbana. Neka od jela koja će vas posebno očarati svakako su Crni rižoto s kavijarom i Crni krafi punjeni rakovima u umaku od malvazije.

Popularan restoran Villa Štefanija u ljetnim je mjesecima otvoren od 18.30h do 23.00h, dok je u zimskim danima radno vrijeme od 16.00 do 21.00 sati. Restoran ima 30 sjedećih mjesta u unutrašnjosti te još 28 mjesta za goste na terasi – s koje se pruža predivan pogled na barbansko područje.

Riba Barban restorani - 6 najpopularnijih restorana i pizzerija u Barbanu (Istra)
Popularni Barban restorani (Photo: Pixabay.com)

Konoba Vorichi (Barban) – zavodljiv spoj istarskih i talijanskih okusa

Konoba Vorichi predivna je konoba na području Barbana, koja se smjestila tik do predivnih stoljetnih vinograda. Predivna lokacija kombinirana s velikim entuzijazmom, znanjem i radoznalošću kuhara i ugostitelja – rezultirala je jednim od omiljenih restorana ovdašnjeg kraja.

Popularna Konoba Vorichi inspiraciju za pripremu ukusnih jela traži u višestoljetnoj istarskoj tradiciji. Vrijedne istarske namirnice izrasle na rodnom području Barbana i Istre – temelj su stvaranja ukusnih jela. Istraživanje i eksperimentiranje s okusima i pomalo zaboravljenim istarskim namirnicama – svrstava ovu konobu visoko na listu gastro lokacija koje trebate posjetiti.

Ukusna hrana Konobe Vorichi bazirana je na dugogodišnjoj tradiciji koju su na današnje vlasnike prenijele njihove bake. Kombiniranjem istarske i talijanske kuhinje nastaju zanimljivi spojevi okusa i mirisa koji će vas oduševiti. Dakako, restoran uz vrhunska jela nudi i bogatu kartu vina, ali i izvrsna žestoka pića.

Konoba Vorichi radi od srijede do petka od 17.00 do 22.00 sata. U subotu i nedjelju ovaj popularni Barbanski restoran otvoren je od 13.00 do 22.00 sata. Tražite li odličan restoran na području Barbana – Konoba Vorichi svakako je kvalitetan izbor.

Restoran Prstenac (Barban) – mala gostionica prepuna ukusnih istarskih jela i delicija

Restoran Prstenac predivna je mala gostionica u srcu Barbana koja već dugo uveseljava mnogobrojne goste i putnike. Zanimljiva ponuda domaćih i stranih jela donosi ponešto za svakoga, a zamamni mirisi i okusi ove gostionice definitivno će vas oduševiti.

Gostionica Prstenac svojim zanimljivim ambijentom i kulinarskim entuzijazmom – stvara predivan spoj istarske tradicije i moderne kulinarike. Vješti kulinarski majstori koriste blagodati vrijednih lokalnim namirnica, kako bi stvorili zamamna jela bazirana na tradiciji ovdašnjeg kraja.

U ovoj popularnoj gostionici možete uživati u kušanju odličnih istarskih sireva i pršuta, ali i drugih suhomesnatih proizvoda. Isto tako, ponuda uključuje mnogobrojna tradicionalna istarska jela, baš kao i razne jela s područja Italije i svijeta. Dakle, u ponudi će se pronaći za svakoga ponešto.

Radno vrijeme Restorana Prstenac je od 07.00 do 22.00 sati sve dane u tjednu, osim utorka. Dakako, radno vrijeme kao i kod ostalih restorana može varirati pa provjerite prije posjete. Želite li uživati u bogatoj istarskoj kuhinji koja spaja okuse različitih europskih regija – vrijeme je za posjet Restoranu Prstenac u Barbanu.

Pizza Barban restorani - 6 najpopularnijih restorana i pizzerija u Barbanu (Istra)
Popularni Barban restorani Istra (Photo: Pixabay.com)

Pizzeria Zara Barban – popularna pizzerija s više od 30 raznih vrsta pizza

Pizzeria Zara Barban jedna je od najpopularnijih pizzerija ovdašnjeg kraja. Popularna pizzerija donosi bogat izbor raznovrsnih pizza iz krušne peći, kao i razna druga jela istarske i europske kuhinje. Ugodan ambijent pizzerije i velika terasa – odlično su mjesto za uživanje u ukusnim pizzama u Barbanu.

Popularna Pizzeria Zara Barban u ponudi donosi više od 30 različitih vrsta pizza. Kako i priliči pizzeriji u istarskome kraju, veliki broj pizza kombinira plodove mora i tradicionalne istarske namirnice – čime pizze dobivaju jedinstven okus i miris. Valja naglasiti kako Pizzeria Zara u ponudi ima i nekoliko zanimljivih pizza za vegetarijance.

Uz mnoštvo raznih kombinacija okusa pizza, gosti Pizzerije Zara mogu uživati i u raznim drugim popularnim jelima. Posebno su popularne razne vrste tjestenina, koja u kombinaciji s izvornim istarskim namirnicama stvaraju zavodljiv okus u ustima.

Radno vrijeme Pizzerije Zara u Barbanu je svakim radnim danom (osim ponedjeljkom) od 12.00 do 22.00 sata. Želite li uživati u izvrsnim pizzama iz krušne peći čiju okosnicu čine vrijedne istarske domaće namirnice – posjet Pizzerije Zara u Barbanu odlična je ideja.

Konoba Šajinka – zanimljiva konoba s domaćim istarskim specijalitetima

Konoba Šajinka zanimljiva je gastro destinacija u Barbanu, koju svakako možemo uvrstiti na listu “popularni Barban restorani”. Zanimljiva konoba vratiti će vas u neka prošla vremena, koja će vas podsjetiti na predivne mirise bakine kuhinje. Jedan od glavnih sastojaka ove popularne konobe je domaće istarsko maslinovo ulje koje svim jelima daje specifičnu aromatičnost.

Ponuda Konobe Šajinka utemeljena je na izvornim domaćim istarskim namirnicama i tradicionalnim receptima. Spajanjem tradicionalnih recepata i moderne vizije kulinarstva stvara se jedan intenzivan koncept koji uveseljava mnogobrojne goste svakog mjeseca i godine.

Jelovnik Konobe Šajinka u Barbanu sadrži mnogobrojna tradicionalna jela čije korijenje možemo potražiti davno u prošlosti. Mnoga jela bazirana su na tjestenini i vrijednim istarskim namirnicama. Dakako, istarska kuhinja prepoznatljiva je po ribi i mesu pa su te dvije namirnice uključene u veliki dio ponude restorana. Jedan od specijaliteta konobe svakako je biftek-tartar.

Konoba Šajinka Barban može u svojem lijepo uređenom interijeru primiti do 50 gostiju. Radno vrijeme popularne barbanske konobe je od 17.00 do 23.00 sata, a prema dogovoru može se organizirati i drugačije radno vrijeme. Tražite li zanimljivu konobu utemeljenu na tradicionalnim istarskim jelima – odaberite Konobu Šajinka.

Kvalitetan Istarski pršut - 15 tajni Istarskog pršuta zbog kojih ćete uživati u top istarskoj deliciji
Istarski pršut (Photo: Pixabay.com)

Agroturizam Bratulići – Istarska konoba s vrijednim namirnicama lokalnog uzgoja

Agroturizam Bratulići donosi sve što možete poželjeti od istarske kuhinje. Bogato iskustvo pripreme tradicionalnih istarskih jela, obilje domaćih namirnica i proizvoda te ljubav utkana u stvaranje ukusnih gastro poslastica – razlog su zašto je Agroturizam Bratulići na listi “popularni Barban restorani”.

Popularan Agroturizam Bratulići svoju bogatu ponudu domaćih jela bazira na visokokvalitetnim domaćim namirnicama koje Istru čine neizostavnom gastro destinacijom. Kvalitetan i ukusan istarski pršut, razne vrste sireva, domaće marmelade i razni drugi šumski plodovi – čine temelj odlične ponude Agroturizama Bratulići.

Među mnogobrojnim domaćim istarskim jelima koje ovdje možete kušati svakako vrijedi izdvojiti jela od mesa istarskog boškarina, domaćih kozlića i janjetine, ali i odojka na žaru. Jela su upotpunjena odličnim umacima od tartufa i gljiva, a dolaze u kombinaciji s domaćim tjesteninama.

Agroturizam Bratulići u ljetnim mjesecima ima fiksno radno vrijeme od 17.00 do 23.00 sata. U hladnijim mjesecima godine Agroturizam Bratulići radi prema najavi, a valja naglasiti kako uz kvalitetnu hranu ovdje možete i prespavati u tradicionalno opremljenim sobama. Želite li kušati izvornu istarsku kuhinju baziranu na domaćim namirnicama – Agroturizam Bratulići u Barbanu odličan je izbor.

Koji su vama najbolji Barban restorani? Javite nam.

Svakako pogledajte

Street Food Mini Mini restoran (Pula) – top ponuda – uživajte u modernim zdravim jelima

admin

Gdje ljetovati u Istri: Top 12 najpopularnijih destinacija za savršen odmor u Istri

admin

Lost Bay beach bar (Pula) – top ponuda – predivan eko bar za super opuštanje

admin
Please enter an Access Token